Uitgestrekte valleien in de Karpaten.jpg

20-29 JUNI 2022

AVONTUURLIJK ROEMENIE

EEN 10 DAAGS OFFROAD KAMPEER AVONTUUR

Geniet van een spectaculaire kampeerreis door het onontdekte noorden van Roemenië
Met eigen terreinwagen of 4x4 huurauto

Sluit aan voor deze bijzondere 4x4 kampeerreis vol panoramische vergezichten, afgelegen dorpjes en ongerepte natuur. Ontdek het magische landschap van Roemenië via prachtige offroad routes door de bossen, velden en bergen van de fenomenale Karpaten.

Kamperen midden in de natuur.jpg

WANNEER

20-29 JUNI 2022 TOUR CODE: ROE221KA

WAAR

Roemenië

Startpunt: Baia Mare, Roemenië

Eindpunt: Oradea, Roemenië

 

WAT

Een spectaculaire kampeerreis vol prachtige valleien, afgelegen dorpen en uitdagende bergtracks.

 

WIE

Voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere 4x4 vakantie boordevol panoramische uitzichten, mooie natuur, lekker eten en kampvuur.

WAT GA IK MEEMAKEN

RIJ OFF-ROAD OVER FENOMENALE BERGKAMMEN

Zet je schrap voor een geweldige 4x4 reis! Je gaat de mystieke bergen van Centraal Europa in een terreinwagen doorkruisen. Wij hebben prachtige routes uitgestippeld en begeleiden de karavaan in onze begeleidersauto.

TRANSALPINA EN TRANSFÃGÃRÃSAN

We verkennen het Karpatengebergte ten westen van Brasov. Hier vind je de twee hoogstgelegen wegen van Roemenië; de Transfăgărășan en Transalpina routes. De eerste loopt dwars door het hoogste gebergte van Roemenië: het Făgărașgebergte. Via deze panoramische route vol haarspeldbochten bereiken we een hoogte van boven de 2000 meter. De Transalpina ligt nog hoger; hier bereiken we een hoogte van 2145 meter. Prachtige uitzichten gegarandeerd!

 

Beide wegen zijn geasfalteerd, maar in de regio eromheen zijn genoeg mooie offroad paden om te verkennen en fantastische wildkampeerplekken met uitzichten om nooit te vergeten…

Paard en wagen in Oekraine.jpg
Water doorwading met 4x4.jpg

HET APUSENI GEBERGTE

Letterlijk vertaald uit het Roemeens betekent de naam Apuseni bergen “van de zonsondergang” of “westerse”. Beide vertalingen zijn uitstekend uit te leggen; deze bergen bevinden zich in het westelijke deel van het immense Karpaten gebergte. 

 

En als je op zoek bent naar een spectaculaire zonsondergang, ben je in dit gebied op de goede plek. We volgen rotsachtige paden en boswegen om onze wildcamps op de mooiste uitzichtpunten op te zetten.

Hooibergen in de Karpaten.jpg
Wildkamperen in de Karpaten.jpg

LEVEL 

Voor deze 4x4 vakantiereis is een standaard terreinwagen met volledige kampeeruitrusting voldoende. Onder standaard terreinwagen verstaan we een 4x4 met op z’n minst 31” AT banden, lage gearing en basis recovery uitrusting, zoals kinetisch touw en harpsluiting en een 27MC radio. Een lier is geen must, maar kan handig zijn.

 

Enige ervaring met, en inzicht in, het off-road rijden is gewenst maar niet noodzakelijk. Het grootste deel van de route rijden we over grindpaden en binnenwegen, maar we komen ook steile hellingen en diepere sporen tegen. Afhankelijk van het weer kunnen sommige passages wat lastiger zijn. Daar waar we uitdagende stukken tegenkomen zullen we je uiteraard zorgvuldig begeleiden.

Ochtendmist in de bergen.jpg

IS DIT WAT VOOR MIJ

 

WIL JIJ

...in een terreinwagen door uitgestrekte bergen en valleien rijden, genieten van spectaculaire panoramische vergezichten en ’s ochtends wakker worden op een prachtige plek midden in de natuur?

 

BEN JIJ

...nieuwsgierig naar plekken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, word je gelukkig van lekker eten in een waanzinnige outdoor omgeving en hou je van slingerweggetjes dwars door het authentieke hart van Centraal Europa?

HEB JIJ 

…een flexibele houding, een nieuwsgierige en avontuurlijke instelling, vind je het niet erg om af en toe de handen uit de mouwen te steken en zit je graag met gelijkgestemden rond het kampvuur?

 

PERFECT! DEZE OFF-ROAD ONTDEKKINGSTOCHT IS ECHT WAT VOOR JOU!

TRIP FACTS

Self-drive: in eigen terreinwagen of 4x4 huurauto

Startpunt: Baia Mare, eindpunt Oradea, Roemenië

Route: onverharde wegen afgewisseld met asfalt

 

Aantal kilometers: +/- 1200km

Compacte groep: min 5 max 7 auto’s

Overnachtingen: wildkamperen en campings

 

HIGHLIGHTS

Offroad routes door het Apuseni gebergte

De twee hoogstgelegen wegen van Roemenië

Authentieke houten architectuur

 

De indrukwekkende Turda Canyon

Diner bij een lokale familie 

 

Panoramische wildkampeerplekken

Offroad kampeerreis door de Karpaten_edited.jpg

OP PAD MET EEN 4X4 HUURAUTO

Geen eigen terreinwagen? Of geen zin of tijd om naar het startpunt van de tour te rijden? Geen probleem. Wij verhuren een volledig uitgeruste Toyota Landcruiser 100 met alles er op en er aan om volop te kunnen genieten van deze offroad reis.

Magische zonsondergang in de Karpaten.jp

ETEN EN DRINKEN

Tijdens deze reis ben je zelfvoorzienend; je neemt je eigen kookspullen en watervoorraad mee. Maaltijden zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Onderweg zijn er genoeg plekken om je voorraden aan te vullen.

Waar mogelijk kunnen we lokale specialiteiten proeven. En dat is de moeite waard in Roemenië: geniet van lekker hartige kost, verse kaas en proef huisgestookte "tuica".

OVERNACHTEN

Tijdens deze reis overnachten we drie keer op een camping met voorzieningen.

Deze overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs.

Mogelijk slapen we nog ergens op een camping; reken dan op ongeveer 7 euro pp.

De overige nachten kamperen we in het wild, midden in de weidse natuur.

REISTIJDEN EN AFSTANDEN

De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep en zullen variëren tussen 60-200 km per dag, afgewisseld met uitkijkpunten, koffiestops, excursies en lunch. We vertrekken rond 9:30 en streven ernaar om voor 18.00 uur aan te komen op onze overnachtingsplek. De totale afstand van de route is ongeveer 1200 km. Houdt er rekening mee dat de opgegeven route ter plaatse kan worden gewijzigd ivm het weer, wegomleidingen of andere onvoorziene omstandigheden.

WAAROM ROEMENIË

HET AUTHENTIEKE HART VAN EUROPA

Roemenië wordt vaak aangeduid als Oost Europees, maar geografisch gezien ligt dit land in het hart van Europa. Het lijkt net alsof de tijd hier langzamer gaat. Oude gebruiken en culturele tradities kom je hier nog volop tegen. Onze tour door de vredige Karpaten biedt fenomenale uitzichten en een uniek kijkje in de regio met haar vriendelijke bevolking, houten boerderijen en karakteristieke hooibergen.

Karakteristieke hooibalen in de Karpaten
Offroad trails in de Karpaten.jpg

RUST EN RUIMTE

De natuur in deze regio is niet aangelegd, maar wild en woest zoals natuur bedoeld is. Er is plek voor rust en ruimte, voor uitzichten zonder enig spoor van menselijke beschaving. De uitgestrekte bossen, de unieke bergkammen en glooiende velden bieden afwisselende off-road tracks en fantastische wildkampeerspots, weg van de bewoonde mensenwereld. 

HET RITME VAN DE SEIZOENEN

De mensen leven hier op het ritme van de seizoenen en velen zijn grotendeels zelfvoorzienend. Koeien en schapen grazen door de groene velden en dingen die kapot gaan worden zelf gerepareerd. In afgelegen dorpjes ontbreekt het vaak aan moderne gemakken die voor ons vanzelfsprekend zijn. Het leven kan hard zijn in deze regio, maar desondanks zul je ontvangen worden met een vriendelijke glimlach.

 

Een ding is zeker; je zult versteld staan van de ruige pracht van deze weinig bezochte regio en de warme hartelijkheid van de lokale bevolking!

Kamperen in Landcruiser met daktent.jpg

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze

garantieregeling vinden op de website van STO Garant. 

logo-garant.png

PRIJS
2 personen in eigen 4x4

 750 € / pp

Elke extra persoon in de auto: 275 € 

PRIJS
2 personen in 4x4 huurauto

 1600 € / pp

Elke extra persoon in de auto: 275 €

Je 4x4 huurauto is comfortabel voor 4 personen met bagage. De huurauto is inclusief WA verzekering, groene kaart, tent(en), volledige kampeer- en kookuitrusting, koelkast en watertank.

Je neemt zelf een slaapzak, matje en persoonlijke spullen mee. Pick up en drop off 4x4 huurauto in overleg.

 

INCLUSIEF

Welkomstdiner met lokaal aperitief

1 outdoor diner op open vuur door chef Tomek

Diner bij een lokale familie

3 overnachtingen op een camping

Excursies die binnen de reis vallen

Voorbereiding route

Offroad begeleiding en tips

Technische ondersteuning

Enthousiaste reisbegeleiding

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Reis tussen thuis en start- en eindpunt reis

Brandstof, autokosten, parkeerkosten en tol

 

Vignet voor Roemenië (+/- 7 euro)

 

Reis-, annulerings- en autoverzekering

 

Overige campings, hotels en excursies

Eten en drinken (tenzij anders vermeld)

 

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi