top of page
4x4 reis door het Balkangebergte Bulgarije.png

BULGARIJE 4X4 HOTELREIS
Verken prachtige 4x4 routes door de Bulgaarse bergen

20 - 29 SEPTEMBER 2023

Een prachtige 10-daagse off-road hotelreis door de bergen van Bulgarije 
Met eigen terreinwagen of 4x4 huurauto

Trek erop uit in het vroege herfst seizoen en geniet van mooie off-road routes door het prachtige, bergachtige landschap van het ruige Bulgarije. Laat je betoveren door bijzondere rotsformaties, gave grotten en watervallen, pittoreske dorpjes en eeuwenoude orthodoxe kloosters. 

 

Deze mooie self-drive offroad hotelreis laat je het oosten van Europa op een hele andere manier kennen. We gaan van de gebaande paden en ontdekken spectaculaire routes door het Balkangebergte (Stara Planina) en het Rodopegebergte in Bulgarije. Laat je verrassen door de ongerepte natuur, de gevarieerde tracks en rijke lokale cultuur.

offroad door het Balkangebergte.jpg

WANNEER

20 - 29 september 2023

WAAR

Startpunt: Belogradchik

Eindpunt: Melnik

 

WAT

Een afwisselende 10-daagse 4x4 hotelreis met eigen terreinwagen of gehuurde 4WD door de spectaculaire Bulgaarse bergen.

 

WIE

Voor de avontuurlijke 4x4 liefhebber die op zoek is naar een originele vakantiebestemming boordevol mooie offroad routes, prachtige landschappen en charmante pensions.

PRIJS

1290 euro per persoon

EEN BIJZONDER EN AFWISSELEND VAKANTIELAND

Bulgarije is relatief onbekend als vakantieland, en dat is precies waarom wij je er graag mee naartoe nemen. Er is van alles te ontdekken: de natuur is er prachtig, de cultuur divers, de mensen gastvrij en het eten heerlijk. We wisselen 4x4 routes langs ruige bergketens af met tracks door ongerepte bossen en uitgestrekte valleien met charmante dorpjes.

Via een spectaculaire offroad route bereiken we een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau, we bezoeken bijzondere grotten en historische plaatsjes, ontdekken het land via de kleine binnenwegen en gaan genieten van een wijnproeverij in de wijnstreek van de Struma Vallei. We trekken gezamenlijk door het afwisselende landschap en eten en slapen in gezellige hotels om de volgende dag weer fris te beginnen.

 

Kortom: een veelzijdige en prachtige 4x4 reis om nooit te vergeten!

Gezellige guesthouses in Bulgarije.jpg
Konvooi rijden Balkan.jpg
4x4 hotelreis Bulgarije.jpg

OVERNACHTEN & ETEN

Tijdens deze reis slaap je in hotels en guesthouses waar je kunt genieten van de lokale gastvrijheid en culinaire specialiteiten. En dat is de moeite waard in deze regio: heerlijke verse groenten, geroosterd vlees, verse kazen en brood, huisgemaakte lokale wijnen en rakija. Het comfort level van de hotels is afhankelijk van de regio waar we op dat moment zijn maar denk aan het equivalent van 2 a 3 sterren. Ontbijt en diner zijn inbegrepen.

Lunch is tijdens deze reis niet inbegrepen. We zullen meestal in het veld zijn tijdens de lunchtijd, dan is een picknick een handige oplossing. Uiteraard zijn er onderweg genoeg plekken om je voorraden aan te vullen. Als we in de buurt van een plaatsje zijn, kunnen we er gezamenlijk voor kiezen om te lunchen bij een lokaal eettentje.

TRIP FACTS

Startpunt: Belogradchik, Bulgarije

 

Eindpunt: Melnik, Bulgarije

Route: onverharde wegen afgewisseld met asfalt

 

Aantal kilometers: +/- 1200km

Compacte groep: min 5 max 7 auto’s

Overnachtingen: hotels en guesthouses

 

HIGHLIGHTS

Panoramische routes door Bulgarije's woeste bergen

Wijnproeverij in Melnik, de wijnstreek van Bulgarije

Architectonish reservaat Bozhentsi

 

De indrukwekkende Trigrad en Iskar kloof

Heerlijke lokale delicatessen

Gave grotten en watervallen

DE ROUTE

We gaan het westelijke deel van Bulgarije met onze terreinwagens verkennen. De route is een afwisselende mix van gravelwegen, asfalt en bospaden met af en toe een uitdagender stuk (ook mede afhankelijk van het weer). De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep en zullen variëren tussen 60-160 km per dag, afgewisseld met uitkijkpunten, koffiestops, mooie plekken om te bezoeken en lunch. We vertrekken rond 9:30 en streven ernaar om voor 18.00 uur aan te komen op onze overnachtingsplek. 

 

Wij hebben deze trip met veel plezier en zorg voorbereid. Uiteraard kun je niet alles plannen en voorzien. Daarom vragen wij van elke reiziger een avontuurlijke instelling en een flexibele houding. Zo maken we er samen een fantastische ervaring van!

LEVEL

Voor deze 4x4 hotelreis is een standaard terreinwagen met bodemvrijheid voldoende. Hieronder verstaan we een 4x4 met op z’n minst 31” AT banden, lage gearing en recovery uitrusting van goede kwaliteit, zoals kinetisch touw en harpsluiting. Een lier is geen must, maar kan handig zijn. Een goed werkende 27MC radio is essentieel voor de communicatie.

 

Enige ervaring met, en inzicht in, het off-road rijden is gewenst maar niet noodzakelijk. Het grootste deel van de route rijden we over grindpaden en binnenwegen, maar we komen ook steile hellingen en diepe sporen tegen. Afhankelijk van het weer kunnen sommige passages lastig zijn. Daar waar we uitdagende stukken tegenkomen zullen we je uiteraard zorgvuldig begeleiden. Langs sommige tracks is dichte begroeiing welke krassen kan veroorzaken in de lak.

Historische stadjes in Bulgarije.jpg
Romeinse ruïnes in Belogradchik.jpg
Mooie grotten in Bulgarije.jpg

IS DEZE REIS WAT VOOR MIJ?

Om verkeerde verwachtingen of teleurstellingen te voorkomen, leggen we hier uit wat je wel en niet kun verwachten van een 4x4 reis met Further Adventures.

Stara Planinia Bulgarije.jpg
4x4 door het Balkangebergte.jpg

PRIJS
2 personen in eigen 4x4

1290 € / pp

Op basis van 2 persoons kamer

PRIJS
2 personen in 4x4 huurauto

2090 € / pp

Op basis van 2 persoonskamer

Je 4x4 huurauto is comfortabel voor 4 personen met bagage. De huurauto is inclusief WA verzekering, groene kaart, 27 MC radio, kookuitrusting, koelkast en watertank.

Ophaalpunt huurauto in overleg.

huurauto prijzen

INCLUSIEF

9 hotelovernachtingen met ontbijt en diner

 

Routevoorbereiding

Offroad begeleiding en tips

Enthousiaste reisbegeleiding 

 

Technische ondersteuning

 

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Reis tussen thuis en Bulgarije

Brandstof, vignet en andere autokosten 

 

Lunch

 

Excursies, persoonlijke uitgaven en fooi

 

Reis- en annuleringsverzekering

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze

garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png
bottom of page