Meteora%20Griekenland_edited.jpg

Een fantastisch mooie 14-daagse off-road kampeerreis in het rustige naseizoen

Met eigen terreinwagen of 4x4 huurauto

Trek erop uit in het rustige naseizoen en geniet van mooie off-road routes door het prachtige, bergachtige landschap van het zuidoostelijke deel van de Balkan. Laat je betoveren door bijzondere rotsformaties, gave grotten en watervallen, pittoreske dorpjes en eeuwenoude orthodoxe kloosters. 

 

Deze mooie self-drive 4x4 vakantiereis laat je Europa op een hele andere manier kennen. We gaan van de gebaande paden en ontdekken spectaculaire routes door het Balkangebergte (Stara Planina) en het Rodopegebergte in Bulgarije en langs het Olympus National Park en het Pindosgebergte in Griekenland. Ook pakken we een stukje kust mee en laten we ons verrassen door de rijke lokale cultuur. En uiteraard zoeken we een aantal mooie wildkampeerplekken op om te overnachten midden in de natuur.

BULGARIJE EN GRIEKENLAND

ONTDEK DE MOOISTE ROUTES VAN DE BALKAN IN EEN 4X4

WANNEER

30 AUG - 12 SEPT 2021 TOUR CODE: BA003BG

WAAR

Startpunt: Bulgarije

Eindpunt: Griekenland

 

WAT

Een 14-daagse begeleide outdoor kampeerreis met eigen terreinwagen of gehuurde 4x4 door het spectaculaire berglandschap van de Balkan.

 

WIE

Voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een originele, actieve autovakantie boordevol mooie routes, prachtige landschappen en bijzondere cultuur - lekker rustig, buiten het hoogseizoen!

Bulgarije is relatief onbekend als vakantieland, en dat is precies waarom wij je er graag mee naartoe nemen. Er is van alles te ontdekken: de natuur is er prachtig, de cultuur divers, de mensen gastvrij en het eten heerlijk. We wisselen routes langs ruige bergketens af met tracks door ongerepte bossen en uitgestrekte valleien met charmante dorpjes.

Bij Griekenland denk je wellicht meteen aan strand en eilanden, maar ook het binnenland heeft ontzettend veel te bieden. Gigantische canyons, bergen tot bijna 3000 meter hoogte, kloosters in klifwanden en bovenop rotspilaren. En vooral heel veel panoramische routes met genoeg mooie plekken om te stoppen voor een bijzondere grot, een mooie waterval of lunch op een idyllische plek.

Belogradzik Bulgarije.jpg
Griekenland offroad.jpg

Deze regio biedt geweldige plekken om in het wild te kamperen. Kamperen in de vrije natuur is een onvergetelijke ervaring op zichzelf; een kampvuur onder de sterren en wakker worden op een spectaculaire plek met fantastisch uitzicht – mooie herinneringen gegarandeerd!

TRIP FACTS

Startpunt: Bulgarije

 

Eindpunt: Griekenland

Compacte groep: max. 8 auto’s

Overnachtingen: wildkamperen en evt. campings of hotels

Route: onverharde wegen afgewisseld met asfalt

 

Tempo: het is geen race, we rijden in een rustig tempo en komen linksom of rechtsom altijd aan op de plek van bestemming

 

HIGHLIGHTS

Meteora kloosters op imposante rotsformaties

Wildkamperen op bijzondere plekken

Mythische bergketen van Olympos

 

De indrukwekkende Vikos Gorge

 

Prachtige routes door het Rodopegebergte

Heerlijke lokale delicatessen

Gave grotten en watervallen

Waar mogelijk kunnen we de lokale specialiteiten proeven. En dat is de moeite waard in deze regio: heerlijke verse groenten, geroosterd vlees, verse kazen en brood, huisgemaakte lokale wijnen en rakija. Uiteraard zijn er onderweg genoeg plekken om je voorraden aan te vullen om op de wildkampeerplekken zelf te koken. 

 

Maaltijden en excursies zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Houd er rekening mee dat de opgegeven route ter plaatse kan worden gewijzigd. De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep en zullen variëren tussen 60-200 km per dag, afgewisseld met uitkijkpunten, koffiestops, excursies, lunch en waar mogelijk een verkoelende duik.We vertrekken rond 9:30 en streven ernaar om voor 18.00 uur aan te komen op onze overnachtingsplek. 

OVERNACHTEN

We kamperen afwisselend op wildkampeerplekken zonder voorzieningen en op campings. Uiteraard kun je ervoor kiezen om in een hotel of pension te overnachten als we in (de buurt van) een stadje zijn.

LEVEL

Geen offroad ervaring nodig, 4x4 met op z’n minst AT banden, lage gearing en basis recovery uitrusting, zoals kinetisch touw en harpsluiting.

 

Voor deze 4x4 vakantiereis is een standaard terreinwagen met volledige kampeeruitrusting voldoende. Je hebt geen uitgebreide off-road ervaring nodig; het grootste deel van de route rijden we over grind- en asfaltwegen. Daar waar we lastigere stukken tegenkomen zullen we je uiteraard zorgvuldig begeleiden.

Devetashka%20Cave%20Bulgarije_edited.jpg
Balkan.tour.jpg

PRIJS
2 personen in eigen 4x4

 € / pp

Elke extra persoon in de auto:  € 

PRIJS
2 personen in 4x4 huurauto

 € / pp

Elke extra persoon in de auto:  €

Je 4x4 huurauto is comfortabel voor 4 personen met bagage. De huurauto is inclusief WA verzekering, groene kaart, tent(en), volledige kampeer- en kookuitrusting, koelkast en watertank.

Je neemt zelf een slaapzak, matje en persoonlijke spullen mee. Ophaalpunt huurauto in overleg.

 

INCLUSIEF

Welkomstdiner met lokaal aperitief

Wildcamps op bijzondere plekken

 

Routevoorbereiding

Enthousiaste reisbegeleiding 

 

Offroad en technische begeleiding

 

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Brandstof, autovignetten of tolwegen 

 

Campings of hotels

 

Excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven 

 

Reisverzekering

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze

garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png

Anderen bekeken ook deze 4x4 tours: