CARPATHIAN TRAIL

14 DAYS OF EXPLORING

Een avontuurlijke reis over de rug van de Oekraïense Karpaten naar

het traditionele noorden van Roemenië.

 

Afgelegen oeroude dorpjes, fantastische wildkampeer plekken

en genoeg ruimte voor ontspanning.

1/7

WANNEER

Binnenkort nieuwe data voor 2021!

Een specifieke datum in gedachten? Vanaf 8 personen organiseren wij op maat gemaakt trips.

WAAR

Polen, Oekraïne en Roemenië

> Deze tour start in Krakau, Polen

 

WAT

Een 14-daagse begeleide outdoor kampeerreis met terreinwagens door het ruige landschap van zuid-oost Polen via Oekraïne naar Roemenië.

 

WIE

Van avontuurlijke solo reizigers tot (eenouder) gezinnen, partners en vriendengroepen met een voorliefde voor "the great outdoors", lekker eten en kampvuur.

WAT GA IK MEEMAKEN

VOLG DE MOOISTE OFF ROAD PADEN OVER DE RUG VAN DE KARPATEN

Samen met je gezelschap doorkruis je de Karpaten in een terreinwagen, van zuidoost Polen helemaal tot in Roemenië. Wij hebben een prachtige rondreis uitgestippeld en begeleiden de karavaan. Je rijdt door de glooiende heuvels van de zuid Poolse Woud Karpaten, die in Oekraïne overgaan in fenomenale bergkammen. Daarna blijf je deze mystieke bergketen van Centraal Europa volgen richting het rustieke noorden van Roemenië.

 

 

ONTDEK DE REGIO’S BEST KEPT SECRETS

De afwisselende off-road trails kronkelen door bossen, je doorkruist kleine riviertjes en samen ontdekken we de best kept secrets van deze regio. Je rijdt langs historische plekken en bijzondere monumenten en krijgt zo de regionale cultuur mee. 

 

PROEF OVERHEERLIJKE BUITENGERECHTEN

Buiten spelen maakt hongerig. En daar zijn wij als geen ander op voorbereid. Onderweg kun je genieten van smakelijke picknicks in de buitenlucht en ’s avonds kun je rekenen op een fantastisch maal bereid op open vuur bij onze camping cookout. 

 

 

SLAAP ONDER DE STERREN

De ruige wildernis van de Karpaten bieden fantastische wildkampeerplekken. Hier vind je alles wat je nodig hebt om echt even te ontsnappen aan de bewoonde wereld, inclusief genoeg hout voor een geweldig kampvuur onder de sterren.

IS DIT WAT VOOR MIJ

 

WIL JIJ

…in een terreinwagen over afgelegen bergkammen rijden, genieten van spectaculaire panoramische vergezichten en ’s ochtends wakker worden op een prachtige plek midden in de natuur?

 

BEN JIJ

…nieuwsgierig naar plekken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, word je gelukkig van lekker eten in een waanzinnige outdoor omgeving en hou je van slingerweggetjes dwars door het authentieke hart van Centraal Europa?

 

HEB JIJ 

…een flexibele houding, een nieuwsgierige en avontuurlijke instelling, vind je het niet erg om af en toe de handen uit de mouwen te steken en zit je graag met gelijkgestemden rond het kampvuur?

 

PERFECT! DEZE ONTDEKKINGSTOCHT IS ECHT WAT VOOR JOU!

TRIP FACTS

Huurauto: 4WD terreinwagen, bij de prijs inbegrepen

Groepsgrootte: max. 6 auto’s

Overnachtingen: wildkamperen afgewisseld met overnachtingen op campings en in een pension

Reisduur: 14 dagen, 13 nachten

Rondreis:

Polen - Oekraïne - Roemenië - Hongarije - Slowakije - Polen

 

Heerlijk eten op fantastische locaties

ROUTEPROFIEL

Start en eindpunt: Krakau Balice Airport, Polen

Karavaan: we rijden achter elkaar met de begeleidersauto voorop

 

Tempo: het is geen race, we rijden in een rustig tempo en komen linksom of rechtsom altijd aan op de plek van bestemming

Route: onverharde wegen afgewisseld met asfalt

Moeilijkheidsgraad: deze trip is geschikt voor mensen met weinig tot geen ervaring met terreinrijden.

DAG TOT DAG

 

DAG 1: Jouw gehuurde terreinwagen staat klaar voor de start in het zuiden van Polen. Jij komt met je gezelschap naar Krakau airport, waar je met een transferbusje wordt opgepikt. Samen halen we de terreinwagens op.

 

Na een heldere introductie over het gebruik van je 4x4 auto rijden we via een mooie route door de Beskiden, ook wel de Woud Karpaten genoemd. Dit is de langste bergstrook in Polen en onderdeel van het Karpaten gebergte dat zich uitstrekt over vijf landen, waaronder Polen, Oekraïne en Roemenië.

 

Door het mooie heuvelachtige terrein rijden we richting onze eerste kampeerplek in de wilde natuur. We zetten ons kamp op en gaan genieten van een heerlijke outdoor maaltijd. Een gezellig kampvuur onder de sterrenhemel biedt een ideale mogelijkheid om beter kennis te maken met de rest van de groep.

DAG 2: Na een lekker ontbijt en een goede kop koffie of thee zetten we onze tocht voort. Via mooie weggetjes slingeren we door het voormalige land van de Lemken, vol authentieke monumenten. De Lemken zijn een ethnische groep Karpatische bergbewoners, van wie de cultuur het nauwst verwant was aan die van Oekraïne. Na WOII zijn de Lemken weggejaagd uit dit deel van Polen, maar hun kenmerkende architectuur is blijven bestaan. Sommige van deze kerken staan zelfs op de Unesco werelderfgoed lijst.

Via off-road tracks rijden we door bossen en over heuvels met prachtige uitzichten. Natuurlijk zijn er genoeg momenten om even uit te stappen en foto’s te maken. Smalle off-the-beaten-track paadjes leiden naar de Bieszczady regio, waar je regionale delicatessen kunt proeven, die op ambachtelijke, traditionele manier worden gemaakt. De ideale ingrediënten voor een lekkere lokale picknick lunch in de buitenlucht.

 

Het afwisselende landschap van dit deel van de Karpaten biedt fantastische uitzichten. Langzaam maar zeker zie je de heuvels hoger en de bebossing minder worden. Aan het eind van de middag komen we aan op onze kampeerplek in de vrije natuur in het verre zuidoosten van Polen.

DAG 3: Vandaag steken we de grens over naar Oekraïne. Tijdens deze tocht door dit prachtige deel van Oekraïne zal je vele bijzondere plekken ontdekken die nauwelijks bereikbaar zijn voor gewone toeristen.

Denk aan verlaten valleien, bergtoppen met prachtige uitzichten en verborgen dorpjes waar de drank nog zelf gestookt wordt en de mannen nog met paard en wagen rijden. We proeven de lokale keuken en brengen de nacht door in een typisch Oekraïens pension.

 

DAG 4, 5 EN 6: We gaan verder op expeditie door de Karpaten. Het Wilde Westen van Oekraïne biedt een unieke mogelijkheid om echt te ontsnappen aan de bewoonde wereld. We rijden over de kale bergkammen van het sprookjesachtige hooggebergte en komen door dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. 

 

We volgen trails die lijden naar adembenemende plekken die tot boven de wolken rijken. De natuur biedt hier haar meest prachtige en exclusieve wildkampeerplekken met als je geluk hebt, een onvergetelijke zonsondergang.

DAG 7: Vandaag steken we de grens over naar Roemenië en bezoeken “Het Vrolijke Kerkhof” van Săpânța met zijn uitgebreid versierde houten kruizen in levendige kleuren.

 

Het bosrijke Maramureș in het noorden van de Transsylvanië regio staat bekend om zijn getalenteerde houtbewerkers, de prachtige houten Unesco kerken en versierde poorten vol houtsnijwerk. Het fraaie bewijs hiervan zien we in de kleine dorpjes onderweg. We slapen op een camping in het hart van Maramureș, in het vriendelijke plaatsje Breb.

 

DAG 8, 9, EN 10: Met de terreinwagens verkennen we de kleine off-road paadjes door de groene heuvels bezaaid met wilde bloemen. Lokale boeren zijn aan het werk op het land en schapenherders trekken met hun kuddes naar waar het gras het groenst is. De Iza vallei volgt de gelijknamige rivier en biedt sprookjesachtige vergezichten.

 

Verscholen tussen de heuvels liggen authentieke dorpjes waar oude ambachten zoals manden vlechten, vilten en weven nog volop bedreven worden. 

DAG 11 EN 12: Vanuit de vallei gaan we richting het Apuseni gebergte en waar mogelijk stoppen we voor een verfrissende duik in één van de mooie watervallen. Aan het eind van elke dag zetten we ons kamp op steeds weer een nieuwe prachtige wildkampeerplek in de schitterende natuur om te genieten van een heerlijk maal, de zonsondergang en een gezellig kampvuur.

 

DAG 13: Vandaag rijden we via Hongarije en Slowakije terug naar Polen. We slapen bij een bed & breakfast in de mooie natuur en genieten we van een ontspannen laatste avond.

 

DAG 14: Na een rustig ontbijt rijden we nog een laatste rondje met de 4x4’s, voor we ze terug brengen en de transfer naar Krakau vertrekt.

We hebben een prachtige, avontuurlijke route voorbereid, maar het kan zijn dat er onderweg kleine aanpassingen in het programma worden gemaakt. Linksom of rechtsom, we zorgen dat we altijd samen aankomen op de plek van bestemming.

 

Meer weten over de praktische zaken? Kijk hier

DIT KLINKT ALS MIJN IDEALE VAKANTIE!

WAAROM OEKRAÏNE EN ROEMENIË

HET AUTHENTIEKE HART VAN EUROPA

Avontuur is kennis maken met het onbekende. Het voelt alsof deze landen ver weg zijn, maar geografisch gezien liggen ze in het hart van Europa. Het lijkt net alsof de tijd hier langzamer gaat. Oude gebruiken en culturele tradities kom je hier nog volop tegen. 

 

HET WILDE WESTEN VAN OEKRAÏNE

Het westelijke deel van Oekraïne dat grenst aan Polen is nooit onderdeel geweest van de Sovjet Unie en is over het algemeen pro-westers. Tijdens deze tour rij je door het uiterste westen van het land; ver van de uit het oorlogsnieuws bekende delen van Oekraïne. Onze tour door de vredige Karpaten biedt fenomenale uitzichten en een uniek kijkje in de regio met haar vriendelijke bevolking, houten boerderijen en karakteristieke hooibergen.

HET AFGELEGEN NOORDEN VAN ROEMENIË

Roemenië is een relatief onontdekt land en met name het noorden wordt weinig bezocht door toeristen. Juist hier kun je eindeloos op verkenningstocht met je terreinwagen. Oeroude tracks lijden door dichte bossen en door groene valleien met af en toe een traditioneel dorpje. De Maramureș regio biedt mooie routes langs typische houten kerken en poorten versierd met prachtig houtsnijwerk.

 

RUST EN RUIMTE

De natuur in deze regio is niet aangelegd, maar wild en woest zoals natuur bedoeld is. Er is plek voor rust en ruimte, voor uitzichten zonder enig spoor van menselijke beschaving. De uitgestrekte bossen, de unieke bergkammen en glooiende velden bieden afwisselende off-road tracks en fantastische wildkampeerspots, weg van de bewoonde mensenwereld. 

 

HET RITME VAN DE SEIZOENEN

De mensen leven hier op het ritme van de seizoenen en velen zijn grotendeels zelfvoorzienend. Koeien en schapen grazen door de groene velden en dingen die kapot gaan worden zelf gerepareerd. In afgelegen dorpjes ontbreekt het vaak aan moderne gemakken die voor ons vanzelfsprekend zijn. Het leven kan hard zijn in deze regio, maar desondanks zul je ontvangen worden met een vriendelijke glimlach.

 

Een ding is zeker; je zult versteld staan van de ruige pracht van deze weinig bezochte regio en de warme hartelijkheid van de lokale bevolking!

ALL-IN PRIJS

2 personen in de auto

2499 € / pp

Kinderen tot 14 jaar: 2299 

ALL-IN PRIJS

3 personen in de auto

2099 € / pp

Kinderen tot 14 jaar: 1899 

ALL-IN PRIJS

4 personen in de auto

1899 € / pp

Kinderen tot 14 jaar: 1699 

EIGEN AUTO

aansluiten met je eigen 4x4

1399  / pp

Neem contact op voor meer info

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze

garantieregeling vinden op de website van STO Garant. 

logo-garant.png

SAFARI-STYLE DAKTENT: 195

Slapen in een heuse safari-style daktent met comfortabel matras? Dat kan! 

 

Slaap tijdens deze tour met je geliefde, je beste vriend of vriendin,

je zoon, dochter óf met je hele gezin in een stoere daktent.

 

Lijkt je dat wat? Vink de optie ‘daktent’ aan in het reserveringsformulier.

INCLUSIEF

Auto huur inclusief diesel en WA verzekering

Auto vignet

Overnachtingen

 

Transfers tussen Krakau en 4x4 wagenpark

 

Professionele off-road begeleiding

 

Alle maaltijden, koffie en thee

 

Veilig gefilterd drinkwater

 

Alle excursies die binnen de tour vallen

 

Tent en slaapmatje

Enthousiaste reisbegeleiding

EXCLUSIEF

Vervoer tussen Nederland en Krakau

 

Snacks en frisdrank

 

Alcoholische drankjes

 

Reisverzekering

 

Souvenirs en fooi

CONTACT

Suzanne Beulens

+31 (0)6 249 508 27

hello@further-adventures.nl

KvK nr. 30269791

BTW nr. NL003263577B62

Rekening nr.

NL88 KNAB 0403 8360 93

INFORMATIE

VOLG ONS EN MIS NIETS!

REISGARANTIE
logo-wit-kleur-garant-HQ.png
logo_eps_small_dp.png
NIEUWSBRIEF

Mis nooit aanbiedingen en het laatste nieuws - schrijf je nu in!

© 2020 by Further Adventures