4x4 tour Montenegro in Lada Niva.jpg

4X4 ROADTRIP DOOR MONTENEGRO IN EEN LEGENDARISCHE LADA NIVA

Rits je daktent open met uitzicht op de bergen, start je Lada Niva en rij de gaafste offroad routes van Montenegro! Tijdens deze 4x4 roadtrip rij je met je Lada Niva huurauto door de bergen en hooglanden van dit prachtige Balkan land. We hebben een avontuurlijke route voorbereid vol spectaculaire uitzichten, gave tracks, heerlijk eten en de mooiste kampeerplekken...

ROADTRIP MONTENEGRO MET LADA NIVA
ALL-IN 4X4 FLY DRIVE AVONTUUR

3-10 SEPTEMBER 2022

4x4 avontuur in Montenegro met Lada Niva.jpg

HIGHLIGHTS

Rij offroad in je Lada Niva met daktent

Maak kennis met de herders aan de Katun Road

Sprokkel je kampvuur bij elkaar in het Kucka gebergte

Zwem in de Mrtvica kloof

Proef de smaken van de Balkan

 

Rits je daktent open aan het Rikavacko Meer

 

Wandel naar het drielandenpunt Tromedja

Spot pelikanen tijdens de Crnojevića riviercruise

4X4 ROADTRIP FACTS

Start 3 september: Podgorica, Montenegro

Einde 10 september: Podgorica, Montenegro

Type reis: fly drive groepsreis met 4x4 huurauto

Route: onverharde wegen en asfalt

 

Aantal kilometers: +/- 700km

Compacte groep: min 4 max 7 auto’s

Overnachtingen: wildkamperen en campings

Reisbegeleiding: Nederlandstalige begeleiding in Landcruiser

Offroad rijden in een Lada Niva door de Balkan.jpg
Zonsopkomst in de Kucka bergen.JPG
4x4 rijden door Montenegro in een Lada Niva.jpg
Verken Montenegro in een Lada Niva 4x4.jpg

LADA NIVA: DÉ CULT AUTO VOOR EEN 4X4 ROADTRIP IN MONTENEGRO

Een Lada Niva; de cult auto bij uitstek voor een ultieme roadtrip. De Lada Niva werd ooit ontwikkeld door de Russen voor gebruik op het platteland en het ontwerp is sinds 1977 nauwelijks veranderd; robuust en ready for the job! De perfecte 4x4 voor een offroad tocht door de bergen en binnenlanden van Montenegro.

Daktent kamperen in je 4x4 Lada Niva in Montenegro.jpg

WANNEER

3-10 SEPTEMBER 2022

WAAR

Start en eindpunt: Podgorica, Montenegro

 

WAT

Een all-in 8-daagse, begeleide, self-drive 4x4 roadtrip door Montenegro met Lada Niva's

 

WIE

Voor wie zin heeft in een originele roadtrip vol offroad actie, avontuur, lekker eten en kampvuur!

WAT GA IK BELEVEN TIJDENS MIJN ROADTRIP IN MONTENEGRO

Dag 1 - Podgorica - Rijeka Crnojevića

We ontmoeten elkaar op zaterdagmiddag 3 september op het vliegveld van Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Een transferbusje brengt je naar de plek waar je de sleutels van je Lada Niva krijgt. Na wat formaliteiten rijden we via asfalt naar het vissersdorp Rijeka Crnojevića. Tijdens een welkomstdiner met lokaal aperitief op een terrasje aan de rivier, kun je beter kennismaken met de groep. We overnachten op een camping aan de rivier Crnojevića.

Dag 2 - Rijeka Crnojevića - Korita - Rikavacko meer

Na een ontbijt op de camping gaan we op een rivier cruise door het idyllische Pavlova Strana fjord, wat uiteindelijk uitvloeit in het Skadarsko Jezero (ofwel Skadar of Shkoder meer). We stoppen bij een klein vissersplaatsje waar je alleen met de boot kunt komen. Na een verfrissende duik varen we terug naar de camping voor een lekkere lunch. We pakken de Lada’s in en vertrekken richting de bergen. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten over de Albanese Alpen. Het rotsachtige pad heeft een paar leuke, steile stukken die je met je Lada Niva gaat bedwingen. We zetten ons kamp op aan het wilde, door bergen omringde meer van Rikavacko.

Boottocht door het Pavlova Strana fjord.jpg
Kamperen in daktent bij het Rikavacko meer.jpg

Dag 3 - Rikavacko Lake - Bukomirsko Lake - Mrtvica Canyon - Velje Duboko

Er is niks zo mooi als wakker worden met een plons in een bergmeer! Na een ontbijtje aan het Rikavacko meer, klimmen we met de 4x4’s naar een mooi uitzichtpunt hoog op de berg. Via een gravel weg dalen we af naar de Moraca kloof en volgen de weg langs de rotswanden en steile kliffen naar de Mrtvica kloof. We maken een wandeling naar de bodem van de Mrtvica canyon, waar je heerlijk kunt zwemmen. We kamperen in het wild.

Dag 4 - Velje Duboko - Kapetanovo Lake - Sinjajevina - Lipovo vallei - Bjelasica 

Vandaag hebben we een flinke rit voor de boeg. Via het meer van Kapetanovo rijden we de Sinjajevina hooglanden in. Prachtige uitzichten gegarandeerd! We dalen af in de Lipovo vallei en vullen onze voorraden aan in Kolasin. Via asfalt rijden we tot aan de boomgrens om Senica te bereiken. Daar kamperen we op het erf bij twee herderbroers, die een lekkere maaltijd voor ons bereiden. 

Offroad rijden door de Sinjajevina hooglanden in Montenegro.jpg
Kamperen in je Lada Niva op de katuns van Montenegro.jpg

MAAK KENNIS MET DE BERGBEWONERS VAN MONTENEGRO

Tijdens deze 4x4 tocht rij je door authentieke herdersdorpen. De lokale bergbewoners brengen de zomermaanden door op hun "Katun" in de zomerweides waar hun vee kan grazen. We logeren en eten bij de herders en krijgen zo een uniek inkijkje in hun leven in de bergen. Jouw verblijf biedt hen een extra bron van inkomsten, en daarmee draag je actief bij aan het behoud van dit bijzondere culturele erfgoed van Montenegro.

Dag 5 - Bjelasica - Cakor

Na een lokaal ontbijt van de twee broers, gaan we het echte land van de katuns doorkruisen. Gravel wegen door glooiende velden leiden langs herdersdorpjes en grazend vee. In de middag komen we aan bij Vesna, eigenaresse van Katun Cakor. Hier kun je beleven wat er allemaal gebeurt op de katun en kun je zelf meehelpen in de tuin of in de keuken, of lekker relaxen en genieten van het uitzicht natuurlijk. We klappen onze daktenten open in de tuin en genieten van de zonsondergang en een kampvuur.

Dag 6 - Cakor - Tromedja - Hridsko meer - Bajrovića

Voor de liefhebber hebben we een extra vroege start vandaag. En wel één die zeer de moeite waard is…hike naar de bergtop en eet je ontbijtje met uitzicht op de opkomende zon. 

We nemen afscheid van Vesna en rijden via een gravelweggetje richting Plav om boodschappen te doen en te tanken. We gaan terug de hooglanden in en rijden richting het meest zuidoostelijke puntje van Montenegro. Vanuit hier kun je het drielandenpunt Tromedja bereiken via een wandelpad door het gras. Op dit punt zie je in 360 graden Montenegro, Kosovo en Albanië. We vervolgen onze route naar het Hridsko meer, waar je een lekkere duik kunt nemen. We kamperen in het wild aan een riviertje.

Daktent kamperen met je Lada Niva 4x4.jpg
Hike rond het Hridsko meer.jpg
Zonsopkomst hike in Montenegro.JPG

Dag 7 - Bajrovića - Lake Shkoder (Albanië)

Vanaf onze campspot rijden we naar de grens met Albanië. Deze laatste dag van ons avontuur brengen we bij Montenegro’s zuiderburen door. We overnachten op een camping direct aan het Shkoder meer. Hier kun je suppen, varen, zwemmen of gewoon lekker relaxen in een strandstoel. ’s Avonds trakteren we je op een afscheidsdiner op de camping met uitzicht over het meer.

Dag 8 - Lake Shkoder (Albanië) - Podgorica Montenegro

We steken de grens terug over naar Montenegro en rijden richting Podgorica. Hier leveren we de auto’s in en maken we ons klaar voor de vlucht terug naar huis na een onvergetelijke 4x4 roadtrip door Montenegro!

Kampvuur op de wildkampeerplek.jpg
4x4 routes in het Kucka gebergte.jpg
Schakelen in een 4x4 Lada Niva.jpg

ETEN EN DRINKEN

Buiten spelen maakt hongerig. En het mooie is; je hoeft zelf niet na te denken wat je moet koken, dat hebben wij al bedacht. Iedereen helpt mee met de voorbereiding en de afwas, chef Tomek kookt.

 

Lekkere ontbijtjes, picknick lunch onderweg en ’s avonds kun je rekenen op een fantastisch maal bereid op open vuur bij onze camping cookout.

Ook gaan we de smaken van de Balkan proeven op de katuns en in lokale restaurants.

OVERNACHTEN

Tijdens deze reis kampeer je in de daktent op je Lada Niva. Deze is uitgerust met een matras, 2 slaapzakken, 2 kussens en beddengoed. Als je met meer dan 2 personen in 1 auto reist, krijg je koepeltentjes en luchtbedden mee.

 

We overnachten twee keer op een camping met voorzieningen en twee keer bij herders op de katun (ook met voorzieningen).

 

De overige drie nachten gaan we back to basic: we gaan wildkamperen zonder voorzieningen midden in de vrije natuur.

REISTIJDEN EN AFSTANDEN

De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep. We stoppen regelmatig voor een korte wandeling naar een mooi uitzichtpunt, een duik in een bergmeer of een kopje koffie "with a view". 

 

De totale afstand van de route is ongeveer 700km, het aantal kilometers per dag ligt tussen de 60 en 120km.

 

Houdt er rekening mee dat de opgegeven route ter plaatse kan worden gewijzigd ivm het weer, wegomleidingen of andere onvoorziene omstandigheden.

LEVEL

Enige ervaring met, en inzicht in, het off-road rijden is gewenst maar niet noodzakelijk. Het grootste deel van de route rijden we over grindpaden en binnenwegen, maar we komen ook rotsachtige paden tegen waar beheerst stuurwerk bij komt kijken.

 

Afhankelijk van het weer kunnen sommige delen van de route modderig zijn. Daar waar we uitdagende stukken tegenkomen zullen we elkaar als groep helpen, uiteraard onder onze zorgvuldige begeleiding.

In je Lada Niva 4x4 huurauto over de katun road in Montenegro.jpg

PRIJS

2 personen in LADA NIVA

 

1450 € / pp

Elke extra persoon in de auto: 450 € (max. 4 pers in auto)

PRIJS

2 personen in MITSUBISHI PAJERO

 

1620 € / pp

Elke extra persoon in de auto: 450 € (ruimer dan Lada Niva)

PRIJS

2 personen in EIGEN 4x4

 

890 € / pp

Elke extra persoon in de auto:

450 €

INCLUSIEF

8 dagen 4x4 autohuur

Autoverzekering en brandstof

Transfer van en naar de luchthaven

2 overnachtingen op een camping

2 overnachtingen bij de herder op de Katun

3 keer wildkamperen op gave locaties

Alle maaltijden (7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner)

Entreegelden voor nationale parken

 

Enthousiaste reisbegeleiding in Toyota Landcruiser

Voorbereiding route

 

Offroad begeleiding en tips

 

Technische ondersteuning

 

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Reis tussen thuis en start- en eindpunt reis

 

Reis-, en annuleringsverzekering

 

Overige campings, hotels en excursies buiten de tour

 

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png