SOUTH POLAND GETAWAY

4 DAYS OF ADVENTUROUS DISCOVERY

Geniet van een geweldige 4-daagse kampeertrip

door de glooiende heuvels van de Lage Beskiden. 

Denk: 4WD buitenavonturen en bushcraft afgewisseld met

houten Unesco kerken en regionale delicatessen.

WANNEER

Binnenkort nieuwe data voor 2021!

Een specifieke datum in gedachten? Vanaf 8 personen organiseren wij op maat gemaakte trips.

 

WAAR

Polen

> Deze tour start in Krakau, Polen

 

WAT

Een 4-daagse begeleide outdoor kampeerreis met gehuurde terreinwagens door het prachtige en afwisselende landschap van zuid-oost Polen.

 

WIE

Van avontuurlijke solo reizigers tot (eenouder) gezinnen, partners en vriendengroepen met een voorliefde voor stoere auto's, "the great outdoors", lekker eten en kampvuur.

1/4

WAT GA IK MEEMAKEN

RIJ OFF-ROAD DOOR DE RUIGE NATUUR

Samen met je gezelschap ga je de heuvelachtige Woudkarpaten van zuid-oost Polen in een terreinwagen verkennen. Wij hebben prachtige routes uitgestippeld en begeleiden de karavaan in onze begeleidersauto.

Je rijdt door het voormalige land van de Lemken, een ethnische groep Karpatische bergbewoners. In je gehuurde 4x4 terreinwagen ontdek je de mooiste trails door de ongerepte, wilde natuur.

 

 

ONTDEK DE REGIO’S BEST KEPT SECRETS

Onderweg maak je kennis met de lokale cultuur en best kept secrets van de regio. Via kleine binnenwegen en afgelegen paden doorkruis je bossen en riviertjes om historische plekken en prachtige monumenten te bereiken. Elke plek heeft zijn eigen, unieke verhaal, dat we graag met je delen.

 

PROEF OVERHEERLIJKE BUITENGERECHTEN

Buiten spelen maakt hongerig. En daar zijn wij als geen ander op voorbereid. Onderweg kun je genieten van smakelijke picknicks in de buitenlucht en ’s avonds kun je rekenen op een fantastisch maal bereid op open vuur bij onze camping cookout. 

 

 

SLAAP ONDER DE STERREN

De glooiende heuvels en wilde bossen bieden fantastische wildkampeerplekken. Hier vind je alles wat je nodig hebt om echt te ontsnappen aan de bewoonde wereld, inclusief genoeg hout voor een geweldig kampvuur onder de sterren.

IS DIT WAT VOOR MIJ

 

WIL JIJ

…in een terreinwagen door oeroude bossen en over glooiende heuvels rijden, genieten van spectaculaire uitzichten, historische Unesco monumenten en wakker worden met zingende vogels?

 

BEN JIJ

…nieuwsgierig naar plekken waar er meer natuur is dan dat er mensen zijn, word je gelukkig van lekker eten in een waanzinnige outdoor omgeving en hou je van slingerweggetjes dwars door de onverwacht ruige natuur dichtbij huis?

 

HEB JIJ 

...een flexibele houding, een nieuwsgierige en avontuurlijke instelling, vind je het niet erg om af en toe de handen uit de mouwen te steken en zit je graag met gelijkgestemden rond het kampvuur?

 

PERFECT! DEZE ONTDEKKINGSTOCHT IS ECHT WAT VOOR JOU!

TRIP FACTS

Huurauto: 4WD terreinwagen, bij de prijs inbegrepen

Groepsgrootte: max. 6 auto’s

Overnachtingen: 2 x wildkamperen en 1 x overnachten 

bij een houten blokhut

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten

Gezelschap: van solo reizigers tot (eenouder) gezinnen, partners en vriendengroepen

 

Heerlijk eten op fantastische locaties

ROUTEPROFIEL

Start en eindpunt: Krakau Balice Airport, Polen

Karavaan: we rijden achter elkaar met de begeleidersauto voorop

 

Tempo: het is geen race, we rijden in een rustig tempo en komen linksom of rechtsom altijd aan op de plek van bestemming

Route: onverharde wegen afgewisseld met asfalt

Moeilijkheidsgraad: deze trip is geschikt voor mensen met weinig tot geen ervaring met terreinrijden.

DAG TOT DAG

 

DAG 1: Jouw gehuurde terreinwagen staat klaar voor de start in het zuiden van Polen. Jij komt met je gezelschap naar Krakau Balice Airport, waar je met een transferbusje wordt opgepikt.

Samen halen we de terreinwagens op. Na een heldere introductie over het gebruik van je 4x4 auto rijden we via een mooie route door de Beskiden, ook wel de Woud Karpaten genoemd. 

 

Dit is de langste bergstrook in Polen en onderdeel van de Karpaten, een uniek centraal Europees hooggebergte dat zich uitstrekt over vijf landen. Door het mooie heuvelachtige terrein rijden we richting onze eerste kampeerplek in de wilde natuur. We zetten ons kamp op en gaan genieten van een heerlijke outdoor maaltijd. Een gezellig kampvuur onder de sterrenhemel biedt de ideale mogelijkheid om beter kennis te maken met de rest van de groep.

DAG 2: Na een lekker ontbijt en een goede kop koffie of thee zetten we onze tocht voort. Via mooie weggetjes slingeren we door het voormalige land van de Lemken, vol authentieke monumenten.

 

De Lemken behoren tot een ethnische groep Karpatische bergbewoners, van wie de cultuur het nauwst verwant was aan die van Oekraïne. Na WOII zijn de Lemken weggejaagd uit dit deel van Polen, maar hun kenmerkende architectuur is blijven bestaan. Sommige van deze kerken staan zelfs op de Unesco werelderfgoed lijst.

Via off-road tracks rijden we door bossen en velden van het afwisselende landschap van dit deel van de Karpaten. Achter elke heuvel ligt weer een nieuw prachtig uitzicht en natuurlijk zijn er genoeg momenten om even uit te stappen en foto’s te maken.

 

De glooiende heuvels en wilde wouden bieden fantastische wildkampeerplekken. Hier vind je alles wat je nodig hebt om echt te ontsnappen aan de bewoonde wereld, inclusief genoeg hout voor een geweldig kampvuur onder de sterren.

DAG 3: Vandaag gaan we verder op expeditie door de Bieszczady regio, in het verre zuidoosten van Polen. Smalle off-the-beaten-track paadjes leiden naar een plek waar je regionale delicatessen kunt proeven, die op ambachtelijke, traditionele manier worden gemaakt, zoals gebruikelijk in deze regio. De ideale ingrediënten voor een lekkere picknick lunch in de buitenlucht.

 

We verkennen deze dunbevolkte regio via de mooiste trails en rijden (deels via asfalt) naar onze overnachtingsplek. We slapen bij een bed & breakfast in de mooie natuur en genieten van een ontspannen laatste avond.

DAG 4: Na een rustig ontbijt rijden we nog een laatste rondje met de 4x4’s, voor we ze terug brengen.

Elke dag is een nieuw avontuur. We hebben een prachtige, avontuurlijke route voorbereid, maar het kan zijn dat er onderweg kleine aanpassingen in het programma worden gemaakt. Linksom of rechtsom, we zorgen dat we altijd samen aankomen op de plek van bestemming.

Meer weten over de praktische zaken? Kijk hier

DIT KLINKT ALS EEN TE GEKKE TRIP!

WAAROM ZUID POLEN

IN HET HART VAN EUROPA

Hoewel wij het in Nederland vaak een oost europees land noemen, ligt Polen in Centraal Europa. De stad Krakau biedt de poort tot het relatief weinig bezochte zuidoosten van Polen. De landelijke gebieden in deze regio worden niet overspoeld door toeristen, de natuur kan hier haar gang gaan en de mensen leven op het ritme van de seizoenen.

 

Juist hier kun je eindeloos op verkenningstocht met je terreinwagen. Oeroude tracks lijden door dichte bossen, over glooiende heuvels en door groene valleien. Lokale delicatessen worden nog op een ambachtelijke manier gemaakt, tapijten worden nog buiten uitgeklopt en de drank wordt nog thuis gestookt.

 

CULTURELE TRADITIES EN LOKALE LEGENDES

De Lage Beskiden en Bieszczady regio’s bieden mooie routes door prachtige landschappen, afgewisseld door de voor deze streek zo typerende houten architectuur en historische monumenten. Deze provincies hebben een bewogen geschiedenis en unieke culturele tradities. De bewoners van de mystieke heuvels hebben ontzettend veel lokale legendes, waarover we je graag meer vertellen bij het kampvuur.

 

RUST EN RUIMTE 

De natuur in deze regio is niet aangelegd, maar wild en woest zoals natuur bedoeld is. Er is plek voor rust en ruimte, voor uitzichten zonder enig spoor van menselijke beschaving. Het heuvelachtige landschap met haar uitgestrekte bossen biedt afwisselende off-road tracks en fantastische wildkampeerspots, weg van de bewoonde mensenwereld. 

 

Een ding is zeker; je zult versteld staan van de natuurpracht van deze relatief weinig bezochte regio en de warme hartelijkheid van de lokale bevolking!

“We had the pleasure of joining Tomek and Suzanne on one of their adventurous trips across the surprisingly beautiful Polish countryside.

 

The thrill and excitement of driving a 4WD over winding roads and paths topped off with great company, food & drinks, campfires and nights spent under the starry night sky made for an

epic adventure.

Highly recommended!”

Pieter en Julien

 

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze

garantieregeling vinden op de website van STO Garant. 

logo-garant.png

ALL-IN PRIJS

2 personen in de auto

759 € / pp

Kinderen tot 14 jaar: 679 

ALL-IN PRIJS

3 personen in de auto

639 € / pp

Kinderen tot 14 jaar: 569 

ALL-IN PRIJS

4 personen in de auto

579 € / pp

Kinderen tot 14 jaar: 509 

EIGEN AUTO

aansluiten met je eigen 4x4

399  / pp

Neem contact op voor meer info

SAFARI-STYLE DAKTENT: 60

Slapen in een heuse safari-style daktent met comfortabel matras? Dat kan! 

 

Slaap tijdens deze tour met je geliefde, je beste vriend of vriendin,

je zoon, dochter óf met je hele gezin in een stoere daktent.

 

Lijkt je dat wat? Vink de optie ‘daktent’ aan in het reserveringsformulier.

INCLUSIEF

Auto huur inclusief diesel en WA verzekering

Overnachtingen

 

Transfers tussen Krakau en 4x4 wagenpark

 

Professionele off-road begeleiding

 

Alle maaltijden, koffie en thee

 

Veilig gefilterd drinkwater

 

Alle excursies die binnen de tour vallen

 

Tent en slaapmatje

Enthousiaste reisbegeleiding

EXCLUSIEF

Vervoer tussen Nederland en Krakau

 

Snacks en frisdrank

 

Alcoholische drankjes

 

Reisverzekering

 

Souvenirs en fooi

CONTACT

Suzanne Beulens

+31 (0)6 249 508 27

hello@further-adventures.nl

KvK nr. 30269791

BTW nr. NL003263577B62

Rekening nr.

NL88 KNAB 0403 8360 93

INFORMATIE

VOLG ONS EN MIS NIETS!

REISGARANTIE
logo-wit-kleur-garant-HQ.png
logo_eps_small_dp.png
NIEUWSBRIEF

Mis nooit aanbiedingen en het laatste nieuws - schrijf je nu in!

© 2020 by Further Adventures