top of page
4x4 expeditie tussen de rotsformaties in Algerije.jpg

4X4 WOESTIJNREIS ALGERIJE
WAAN JE OP MARS IN DE SAHARA

Gepland voor FEBRUARI 2025

EEN 4X4 WOESTIJNREIS DOOR DE MAGISCHE MAANLANDSCHAPPEN VAN ALGERIJE

Waan je op een andere planeet en ervaar de afgelegen woestijnlandschappen tijdens deze 4x4 reis door Algerije. Dit offroad avontuur brengt je naar een onbekende en uitdagende hoek van noord Afrika. Je maakt kennis met een totaal andere cultuur en rijdt routes door ongelooflijk mooie gebieden. Ervaar de leegte van de woestijn en vergeet even de rest van de wereld tijdens deze bijzondere 4x4 woestijnreis door het zuidoosten van Algerije. 

Stone arches in Algerije.jpg

HIGHLIGHTS VAN JE WOESTIJNREIS

Ga 6000 jaar terug in de tijd in Tassili n’Ajjer NP

Waan je op Mars tussen buitenaardse rotsformaties

 

Ervaar de leegte omringd door de Sahara

Leer de duinen lezen en surf met je 4x4 door het zand

Ga op zoek naar de Huilende Koe van Djanet

Kampeer onder de sterren tussen woestijnrotsen 

 

Laat je verrassen door de lokale cuisine en gastvrijheid

TRIP FACTS OVER JE 4X4 RONDREIS

Start en einde reis: Haven van Marseille of Genua

Type reis: self drive 4x4 woestijnreis

Route: asfalt, pistes en heel veel woestijn

 

Aantal kilometers: +/- 6000-6500 km

Compacte groep: min 5 max 7 auto’s

Overnachtingen: bivak, camping en hotel

Lokale gids in eigen auto: alle dagen in Algerije

Assistentie bij grens en checkpoints: door lokale gids

Met je 4x4 door de Sahara.jpg
Zonsondergang in Algerije.jpg
Eeuwenoude rotstekeningen in Algerije_edited.jpg
Woestijn rijden in Algerije.jpg

HET BESTE VAN ALGERIJE IN TASSILI N'AJJER, TADRART ROUGE EN TIN MERZOUGA

We verkennen het nationaal park van Tassili N’Ajjer via verschillende prachtige plaatsen in de Tadrart, waar je pre-historische rotstekeningen en bijzondere rotsformaties kunt bewonderen. Vanuit Djanet nemen we een spectaculaire route via de buitenaards mooie landschappen van de “Tadrart Rouge” (de rode bergen) in het verre zuid-oosten van Algerije. 

We brengen een aantal dagen door in deze prachtige regio; hier begrijp je waarvoor je al die kilometers hebt afgelegd. Hier kun je ook eindeloos duinen rijden met als toppunt het beklimmen van de rode duinen van Tin Merzouga.

Tassil N'ajjer National Park in Algerije.jpg

WANNEER

Deze 4x4 reis staat gepland voor feb/maart 2025 

WAAR

Start- en eindpunt: de haven van Marseille in Frankrijk of Genua in Italië. 

 

WAT

Een 25-daagse offroad expeditie via Tunesië naar de buitenaards mooie landschappen van Algerije.

 

WIE

Voor ervaren offroad rijders met eigen geprepareerde 4x4. Ervaring met woestijn rijden is geen must, maar inzicht in, en ervaring met offroad rijden is noodzakelijk.

PRIJS

 pp obv 2 personen in eigen 4x4

TIP

Deze reis is te combineren met de 4x4 reis door Tunesië.

WAT MOET JE ER VOOR OVER HEBBEN?

Om de ongekend mooie en bijzondere delen van Algerije te bereiken, staat je een lange rit te wachten. Het routedeel van de haven van Tunis naar het nationale park van Tassili N'Ajjer, waar ons echte woestijnavontuur begint, kun je zien als transfer om het meest prachtige deel van Algerije te bereiken. De rit is lang (zo'n 1850km one way), vrij monotoon en je bent ver weg van de gemakken die je gewend bent uit de bewoonde wereld. Maar als we eenmaal aankomen in het zuidoosten weet je niet wat je ziet... 

Algerije.jpeg
Offroad door de woestijn.jpg

DUINEN RIJDEN ONDER BEGELEIDING

Tijdens deze 4x4 trip gaan we diep de woestijn in. Je wordt omringd door hoge duinen en eindeloze zandlandschappen met rotsige pieken. Het geeft een machtig gevoel om door de duinen te rijden in deze bijzondere omgeving. Met technische tips en aanwijzingen van je begeleiders leer je hoe je veilig en in een aangenaam tempo door de duinen kunt “surfen”, zonder daarbij écht vast te komen zitten. Als je toch vast komt te zitten gaan we als team aan de slag en zullen de lier en zandplaten goed van pas gaan komen.

Algerije Tassili n'Ajjer.jpg

ETEN EN DRINKEN

Tijdens deze reis ben je zelfvoorzienend; je neemt je eigen eten, kookspullen en water voorraad mee. Maaltijden zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Waar mogelijk kunnen we lokale specialiteiten proeven.

 

Tijdens het verblijf in de woestijn moet je genoeg eten en water bij je hebben voor 5 à 7 dagen zonder opties om voorraden aan te vullen.

's Avonds kunnen we ofwel gezamenlijk koken of ieder voor zich, net waar je voorkeur ligt.

OVERNACHTEN

Tijdens deze reis kamperen we voornamelijk in het wild. Op de transit naar het zuiden van Algerije kunnen we in overleg in hotels overnachten.

Drie van deze overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs. Naast hotels is er de optie om op verschillende momenten in de reis op een camping met basis faciliteiten te overnachten.

 

Overdag is het weer aangenaam (15-25 graden) maar hou er rekening mee dat de nachten erg fris zijn (zelfs tot 5 graden) in deze tijd van het jaar.

REISTIJDEN EN AFSTANDEN

De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep. Het deel van Tunis naar de start van ons avontuur in het zuidoosten van Algerije is ongeveer 1850km. In deze regio maken we ongeveer 2000-2500km. Reken op zo'n 6000-6500km totaal van Tunis terug naar Tunis.

Houdt er rekening mee dat de opgegeven route ter plaatse kan worden gewijzigd ivm de veiligheidssituatie, het weer, wegomleidingen of andere onvoorziene omstandigheden.

Bijzonder overnachten midden in de woestijn.jpg

LEVEL

Ervaring met, en inzicht in, het offroad rijden is absoluut noodzakelijk. Je hoeft niet per se rij ervaring in de woestijn te hebben, wel is het belangrijk dat je je auto goed kent en dat je gemotiveerd bent om te leren. De duinen hebben hun eigen regels die we moeten respecteren om op een veilige en aangename manier te genieten van het woestijn rijden. 

Deze reis wordt een uitdaging voor mens en machine. Naast vele transfer kilometers over het asfalt, rijden we ook over hobbelige pistes en door het (deels losse) zand. Natuurlijk passen we het level van de 4x4 tour aan aan het niveau van de groep. Daar waar we uitdagende stukken tegenkomen zullen we elkaar als groep helpen, uiteraard onder onze zorgvuldige begeleiding. Observeer, leer, probeer, probeer opnieuw en geniet van deze unieke woestijn ervaring!

TIP: Aangezien de 4x4 reis door Algerije eindigt in Tunesië, is deze gemakkelijk te combineren met de opvolgende woestijnreis door Tunesië.

Eindeloze woestijnlandschappen.jpg

IS DEZE REIS WAT VOOR MIJ?

Om verkeerde verwachtingen of teleurstellingen te voorkomen, leggen we hier uit wat je wel en niet kun verwachten van een 4x4 reis met Further Adventures.

Kamelen in de Sahara in Algerije.jpg
Offroad rijden tussen het kamelengras in Algerije.jpg

4X4 AUTO VOORBEREIDING

Voor deze offroad reis door Algerije heb je een uitstekend voorbereide en zo licht mogelijke 4x4 auto nodig die in topconditie is en uitgebreid nagekeken is voor vertrek. Dit is essentieel, we trekken diep de woestijn in, ver van de beschaving. Je auto laten ophalen door een wegsleepservice midden in de woestijn is een zeer kostbare aangelegenheid die je absoluut wil voorkomen. Je ontvangt een apart document met een beschrijving over je auto voorbereiding.

 

Verplicht:

- Lage gearing en centrale diff lock

- Zelfvoorzienend kunnen zijn voor 5-7 dagen wat betreft eten en water

- VHF radio minimum 20Watt met externe antenne

- Recovery gear van goede kwaliteit

Gewenst:

- Min. 150L brandstof capaciteit (min 500km bereik offroad). Red je dit niet? We kunnen zorgen voor een extra brandstof levering in de woestijn. Kosten op aanvraag. 

- Voor- en achtersperren

 

Verdere info over de auto voorbereiding vind je in de info map. Heb je vragen of twijfels? Stuur een mailtje of Whatsapp en Tomek neemt graag even contact met je op.

Duinen rijden en vast komen te zitten.jpg

VISUM VOOR ALGERIJE

Om Algerije binnen te reizen heb je een visum nodig. Wij regelen alle benodigde papieren en uitnodigingen zodat elke deelnemer zelf het aanvraagformulier voor het "Visa on Arrival" kan invullen. Op deze manier hoef je niet naar de ambassade in je thuisland, maar ligt het visum voor je klaar bij aankomst in Algerije. Op de tijd van schrijven zijn de kosten hiervoor +/-  130. Iedere reiziger is zelf verantwoordelijk voor het correct invullen van het aanvraagformulier.

 

Further Adventures verzorgt de verdere permits voor de route in Algerije met de lokale autoriteiten. Voor doorreisland Tunesië heb je als Europees paspoort houder geen visum nodig. Je paspoort moet wel minstens één lege visumpagina hebben voor de stempel van de douane. Ook raden wij aan om te reizen met een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer van je reis.

Expeditie door Algerije.jpg

BEGELEIDING OP DEZE 4X4 WOESTIJNREIS DOOR ALGERIJE

Naast het Further Adventures team (Tomek en Suzanne) reist er in Algerije een lokale gids mee in eigen auto. Mogelijk worden we op een deel van de asfalt route ge-escorteert door de gendarmerie.

 

Onze lokale gids kent de regio en is ons aanspreekpunt vanaf het moment van aankomst in Algerije tot aan het afscheid bij de grens. Hij assisteert bij de grensovergang tussen Tunesië en Algerije, regelt alle desert permits en assisteert bij de checkpoints. Hij is op de hoogte van de lokale veiligheidssituatie en zal de route aanpassen indien nodig. Bij autopech of andere problemen kan hij meedenken over mogelijke oplossingen en zijn lokale contacten aanspreken.

 

“To drive in the dunes you need to be calm, humble and make calculated decisions. If it’s too much, you make the decision to go back and accept that the desert is bigger and stronger than you.” - Guide Julien
4x4 expeditie tussen de rotsformaties in Algerije.jpg

VOORBEREIDING 4X4 REISAUTO - WEES JE BEWUST VAN HET VOLGENDE:

  • Je gaat met je 4x4 auto afgelegen gebieden in, ver weg van civilisatie en directe hulp.

  • Hulp bij auto pech moet van ver komen en kan zeer prijzig zijn.

  • Als de auto (zelfs na poging tot reparatie) niet zelfstandig de duinen uit kan rijden lopen de kosten voor een sleepwagen hoog op. 

  • Autopech zorgt voor oponthoud voor de hele groep. Dat is op zichzelf geen probleem en zien we als onderdeel van een veeleisende reis als deze. Maar autopech die je had kunnen voorkomen door goede voorbereiding is voor niemand leuk.

Offroad door Tin Merzouga.jpg
Waan je op Mars in Algerije.jpg
Thee drinken in de Algerijnse woestijn.jpg

PRIJS
2 personen in eigen 4x4

 €  / pp

Elke extra persoon in de auto: € 

PRIJS
Solo in eigen 4x4 auto
 

 

INCLUSIEF

Uitgebreide voorbereiding route

Benodigde permits en documenten voor visum aanvraag

Assistentie bij grensovergang en checkpoints

 

Offroad begeleiding en tips

 

Technische / mechanische ondersteuning

Satelliettelefoon en ​Garmin inReach® in begeleidersauto

 

Enthousiaste reisbegeleiding (NL-, Engels- en Franstalig)

Lokale gids in eigen 4x4 auto in Algerije (Frans- en Arabischtalig)

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Ferry kosten. Kosten indicatie op tijd van schrijven: € 1100-1300 obv een 4x4 en 2 personen inclusief hut. We helpen om gezamenlijk te boeken

Visum voor Algerije. We helpen met de benodigde documenten voor aanvraag "Visa on Arrival" +/-  130

Reis tussen thuis en start- en eindpunt reis

 

Brandstof, autokosten, parkeerkosten en tol

 

Reis-, annulerings- en autoverzekering

Gebruikskosten satelliettelefoon

Optioneel: SAR abonnement (Search & Rescue) a € 44,99 per persoon op Garmin inReach® apparaat in begeleidersauto. Meer info op: https://www.garmin.com/nl-NL/p/906397

 

Overige campings, hotels en excursies

 

Eten en drinken (tenzij anders vermeld)

 

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png
bottom of page