F.A.Q.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar kan ik parkeren als ik met mijn eigen (niet 4x4) auto naar Polen kom?


In dat geval kun je op eigen gelegenheid naar Gorlice rijden (+/- 2 uur ten zuidoosten van Krakau) naar onze bewaakte parkeerplaats waar je auto veilig kan staan tijdens de tour.
In hoeverre is een tour met jullie corona-safe?


Goeie vraag! We doen wat we kunnen om jou een veilige reiservaring te geven. Tijdens onze tours zoeken we de vrije natuur op, weg van de bewoonde wereld. Je bent het grootste deel van de dag in de buitenlucht en reist in je eigen reisbubbel met je eigen gezelschap in de auto. Op kampeertrips beslis je zelf hoe ver je je tent van de anderen afzet, en onze pensions selecteren we op basis van hun mogelijkheden tot een corona-safe verblijf. Zo kun je zorgeloos en met gezonde afstand op avontuur. Zie hier een overzicht van onze corona-safe trip facts.
Heb ik een visum nodig?


Voor sommige landen waar we tours aanbieden heb je een visum nodig. Voor je je reis boekt krijg je alle benodigde info zodat je precies weet waar je aan toe bent.
Ik sluit graag aan met mijn eigen 4WD, kan dat?


Natuurlijk! De routes gaan deels door smalle bospaden waardoor het bij sommige tours niet mogelijk is om met grote voertuigen aan te sluiten, zoals trucks, 4x4 bussen, aanhangers of terreinwagens met hoge camperopbouw. Bij twijfel, neem even contact op. Houdt er rekening mee dat er krassen kunnen ontstaan door de begroeiing langs de route. Het is van belang dat je auto in goede conditie is, per tour staat aangegeven waar je terreinwagen aan moet voldoen. Je dient zelf je autoverzekering op orde te hebben, inclusief verzekering voor eventuele inzittenden. Je betaalt je eigen brandstof en eventuele vignetten tenzij het anders in de reisomschrijving wordt vermeld.
Is het veilig?


Om je het antwoord te geven op deze vraag hebben we een speciale pagina gemaakt over veiligheid.
Hoe zit het met verzekeringen?


Om deel te nemen aan een door ons georganiseerde tour moet je zelf een reisverzekering en, indien gewenst, een annuleringsverzekering afsluiten, zoals ook genoemd in onze algemene voorwaarden. Als je een 4x4 auto via ons huurt is deze WA verzekerd. Wij gaan ervan uit dat je er als bestuurder alles aan doet om zorgvuldig met de auto om te gaan en dat je op een verantwoordelijke manier zult rijden. Wordt er schade gereden door nalatigheid, dan zijn de kosten voor jou. Voor aanvang van de tour ontvangt elke deelnemer een vrijwaringsclausule, waarin je aangeeft dat je de voorwaarden begrijpt en accepteert.
Hoe groot is de groep?


We vinden het belangrijk om jou een kleinschalige reiservaring te geven. Daarom rijden we in compacte groepen waarvan de grootte is aangepast aan de aard van de tour. In de touromschrijving vind je het maximale aantal auto's dat mee kan op de reis. De totale groepsgrootte is uiteraard afhankelijk van hoeveel auto's er meerijden en hoeveel mensen zich per auto inschrijven.
Gaat de tour altijd door?


In deze tijden van corona hebben we te maken met veel onzekerheden die het lastig maken om de toekomst te plannen. Daarom hanteren we uitermate flexibele boekingsvoorwaarden, deze vind je hier.
Wanneer weet ik of de tour doorgaat?


Normaal laten wij dit 4 weken voor de vertrek datum weten. Maar, in deze roerige Covid19 tijden gaat alles in onderling overleg en houden we nauw contact met alle deelnemers over de status van de tour.
Moet ik het hele bedrag in één keer betalen?


Bij een boeking vragen wij een aanbetaling van 25% van de totale reissom, met een minimum van €150,- per persoon. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld die je per e-mail ontvangt. Als de tour definitief doorgaat ontvang je de factuur over het restbedrag, een informatiepakket met alle details en een handige meeneemlijst.
Moet ik ter plekke nog betalen voor off-road vergunningen?


Nee, alle vergunningen zijn inbegrepen in de tourprijs en worden voor aanvang van de tour door onze lokale partners geregeld.
Is eten en drinken inbegrepen?


Per reis staat omschreven wat wel en niet is inbegrepen. Bij hotelreizen is ontbijt en diner in de prijs inbegrepen. Tussendoortjes, warme en koude drankjes bij eetgelegenheden onderweg en alcohol is voor eigen rekening.

Bij de kampeerreizen staat per tour omschreven of de maaltijden inclusief zijn.
Hoe zit het met drinkwater onderweg?


De begeleidersauto heeft een waterfiltersysteem waar je veilig drinkwater uit kunt tappen. Neem je hervulbare fles mee om plastic te besparen.
Ik eet vegetarisch of heb een voedsel allergie, is dat een probleem?


Als je mee gaat op een reis waarbij het eten inclusief is, vragen we je om bij je reservering te laten weten of je voedselallergieën of dieetrestricties hebt. Op deze manier kunnen we, binnen de mogelijkheden die we hebben, proberen hier zoveel mogelijk rekening te houden.
Is het vlieg- of treinticket tussen thuis en de start/eind locatie van de tour bij de prijs inbegrepen?


Nee, je regelt je eigen vervoer tussen thuis en de start/eind locatie van de tour.
Kan ik mijn kinderen meenemen?


Zeker, we hebben zelfs aangepaste prijzen voor kinderen jonger dan 14 jaar. Een aantal van onze tours zijn family-friendly en per tour kunnen wij aangeven of er zich andere gezinnen met kinderen hebben aangemeld. Uit onze ervaring blijkt dat kinderen vanaf 7/8 jaar zich wat makkelijker vermaken tijdens onze tours dan de hele jonkies. Houdt wel rekening met het feit dat we gemiddeld 4-6 uur per dag in de auto zullen zitten, je kunt zelf het beste inschatten of jouw kind(eren) dit zien zitten. Wij verhuren geen kinderzitjes of zittingsverhogingen; deze moet je zelf meenemen.
Hoeveel uur per dag zit ik in de auto?


Dat is afhankelijk van welke tour je kiest. Gemiddeld rijden we zo’n 4-6 uur per dag, op laag tempo. Uiteraard stoppen we regelmatig voor koffie of foto’s, plaspauzes, een picknick en excursies. Tijdens het rijden is er genoeg moois te zien, daar hebben we onze routes speciaal op uitgestippeld. Soms is er ook een zogeheten "transfer-dag" waarbij we wat meer kilometers maken over asfalt om bij de volgende interessante plek te komen. Bij de langere trips zorgen we voor rustdagen en latere vertrek- of vroegere aankomsttijden zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie.
Kan ik 4x4 huren met daktent?


We verhuren onze safari-style daktenten op basis van beschikbaarheid en maximaal 1 per auto. De afmetingen zijn 1.60 x 2.40m: royaal als 2-persoons tent en zelfs goed te doen met 1 of 2 kleine kinderen. De huurprijzen staan per tour vermeld.
Kan ik mijn hond meenemen?


Neem even contact op als je je huisdier mee wil nemen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Wat nou als het regent tijdens een kampeerreis?


Bij slecht weer spannen we een tentzeil om gezamenlijk onder te kunnen zitten. Bij aanhoudende regen kunnen we in overleg kiezen voor alternatieve overnachtingsmogelijkheden.
Ik heb nog nooit in een terreinwagen gereden, kan ik toch mee?


Jazeker! Alles wat je nodig hebt is een geldig rijbewijs B, enig gevoel voor auto rijden, een portie gezond verstand en aandacht voor de tips van de instructeur. Als je een 4x4 huurauto bij ons reserveert, krijg je bij aankomst een uitgebreide introductie over je terreinwagen. Als we lastige offroad passages tegenkomen tijdens de tour, helpt Tomek je om deze op een veilige en verantwoorde manier te benaderen.
Ik kan niet op de aangeboden data, kan ik op een andere datum reizen?


In overleg kunnen we een tour plannen op een alternatieve datum, aangepast op jouw wensen en groepsgrootte.
Ontvang ik nog info vooraf?


Na bevestiging dat de reis doorgaat ontvang je een informatie pakket met handige meeneem lijst en details over de ontmoetingsplek en -tijd.
Bij hoeveel auto's gaat de tour door?


Onze tours zijn begroot op een minimum aantal deelnemende auto's. Dit aantal staat genoemd in de touromschrijving. Zodra de deelname van het minimum aantal auto’s is bevestigd en we de betaling hebben ontvangen, gaat de tour door. Dit laten wij direct weten aan degenen die zich hebben aangemeld.