F.A.Q.

Iets nog niet helemaal duidelijk?

Check de veelgestelde vragen hieronder.

Waar kan ik parkeren als ik met mijn eigen (niet 4x4) auto naar Polen kom?


In dat geval kun je op eigen gelegenheid naar Gorlice rijden (+/- 2 uur oostwaarts van Krakau) naar onze bewaakte parkeerplaats waar je auto gratis en veilig kan staan tijdens de tour.
In hoeverre is een tour met jullie corona-safe?


Onze anderhalve meter maatregelen zorgen ervoor dat je zorgeloos en met gezonde afstand op avontuur kunt gaan. Zie hier een overzicht van onze corona-safe trip facts.
Heb ik een visum nodig?


Voor de landen waar we tours aanbieden heb je als Nederlands paspoorthouder geen visum nodig. Wel moet je ervoor zorgen dat je paspoort nog 6 maanden geldig is op het moment van retour naar Nederland.
Ik sluit graag aan met mijn eigen 4WD, kan dat?


Ja dat kan. Uiteraard geld hiervoor een aangepaste prijs die aangegeven staat per tour. De routes gaan deels door smalle bospaden waardoor het niet mogelijk is om met grote voertuigen aan te sluiten, zoals trucks of busjes. Houdt er rekening mee dat er krassen kunnen ontstaan door de begroeiing langs de route. Het is van belang dat je auto in goede conditie is,all-terrain of mud-terrain banden heeft en dat de vier wiel aandrijving werkt. Een lier hoeft niet, mag wel. Je dient zelf je autoverzekering op orde te hebben, inclusief verzekering voor eventuele inzittenden. Je betaalt je eigen brandstof en eventuele vignetten. Zelf koken hoeft niet; alle maaltijden zijn inclusief in de tourprijs, wij koken voor de groep.
Is het veilig?


Om je het antwoord te geven op deze vraag hebben we een speciale pagina gemaakt over veiligheid.
Hoe zit het met verzekeringen?


Om deel te nemen aan een door ons georganiseerde tour moet je zelf een reisverzekering en, indien gewenst, een annuleringsverzekering afsluiten, zoals ook genoemd in onze algemene voorwaarden. Je huurauto is WA verzekerd. Wij gaan ervan uit dat je er als bestuurder alles aan doet om zorgvuldig met de auto om te gaan en dat je op een verantwoordelijke manier zult rijden. Wordt er schade gereden door nalatigheid, dan zijn de kosten voor jou. Voor aanvang van de tour ontvangt elke deelnemer een vrijwaringsclausule, waarin je aangeeft dat je de voorwaarden begrijpt en accepteert.
Hoe groot is de groep?


We rijden met een compact groepje van maximaal 5 auto's (excl. begeleidersauto). De totale groepsgrootte is afhankelijk van hoeveel mensen zich per auto inschrijven en zit gemiddeld rond de 12 personen.
Gaat de tour altijd door?


Onze tours zijn begroot op een minimum aantal van drie auto’s. Zodra we drie bevestigde auto’s hebben en de betaling hebben ontvangen, gaat de tour door. Dit laten wij direct weten aan degenen die zich hebben aangemeld.
Wanneer weet ik of de tour doorgaat?


Normaal laten wij dit 4 weken voor de vertrek datum weten. Maar, in deze roerige Covid19 tijden gaat alles in onderling overleg en houden we nauw contact met alle deelnemers over de status van de tour.
Moet ik het hele bedrag in één keer betalen?


Bij een boeking vragen wij een aanbetaling van 25% van de totale reissom, met een minimum van €150,- per persoon. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld die je per e-mail ontvangt. Als de tour definitief doorgaat ontvang je de factuur over het restbedrag, een informatiepakket met alle details en een handige meeneemlijst.
Moet ik ter plekke nog betalen voor off-road vergunningen?


Nee, alle vergunningen zijn inbegrepen in de tourprijs en worden voor aanvang van de tour door onze lokale partners geregeld.
Is eten en drinken inbegrepen?


Koffie, thee, ontbijt, lunch en diner zijn in de prijs inbegrepen. Tussendoortjes, warme en koude drankjes bij eetgelegenheden onderweg en alcohol is voor eigen rekening.
Hoe zit het met drinkwater onderweg?


De begeleidersauto heeft een waterfiltersysteem waar je veilig drinkwater uit kunt tappen. Neem je hervulbare fles mee om plastic te besparen.
Ik eet vegetarisch of heb een voedsel allergie, is dat een probleem?


We koken in het veld voor de hele groep. Binnen de mogelijkheden die we hebben proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met voedselallergieën en dieetrestricties. Heb je bepaalde voedselallergieën of dieetrestricties? Laat het ons graag weten bij je reservering.
Is het vlieg- of treinticket naar Krakau bij de prijs inbegrepen?


Nee, je komt op eigen gelegenheid naar Krakau.
Kan ik mijn kinderen meenemen?


Zeker! We hebben zelfs aangepaste prijzen voor kinderen jonger dan 14 jaar. Onze tours zijn family-friendly en per tour kunnen wij aangeven of er zich andere gezinnen met kinderen hebben aangemeld. Uit onze ervaring blijkt dat kinderen vanaf 7/8 jaar zich wat makkelijker vermaken tijdens onze tours dan de hele jonkies. Houdt wel rekening met het feit dat we gemiddeld 4-6 uur per dag in de auto zullen zitten, je kunt zelf het beste inschatten of jouw kind(eren) dit zien zitten.Wij verhuren geen kinderzitjes of zittingsverhogingen; deze moet je zelf meenemen.
Hoeveel uur per dag zit ik in de auto?


Gemiddeld rijden we zo’n 4-6 uur per dag, op laag tempo. Uiteraard stoppen we regelmatig voor koffie of foto’s, plaspauzes, een picknick en excursies. Tijdens het rijden is er genoeg moois te zien, daar hebben we onze routes speciaal op uitgestippeld.
Kan ik in een daktent slapen?


We verhuren onze safari-style daktenten op basis van beschikbaarheid en maximaal 1 per auto. De afmetingen zijn 1.60 x 2.40m: royaal als 2-persoons tent en zelfs goed te doen met 1 of 2 kleine kinderen. De huurprijzen staan per tour vermeld.
Kan ik mijn hond meenemen?


Neem even contact op als je je huisdier mee wil nemen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Wat nou als het regent?


Bij slecht weer is er een grote tent om gezamenlijk onder te kunnen zitten. Bij aanhoudende regen kunnen we in overleg kiezen voor alternatieve overnachtingsmogelijkheden.
Ik heb nog nooit in een terreinwagen gereden, kan ik toch mee?


Jazeker! Alles wat je nodig hebt is een geldig rijbewijs B, een portie gezond verstand en aandacht voor de tips van de instructeur. Bij aankomst krijg je een uitgebreide introductie over je 4x4 en als we lastige passages tegenkomen tijdens de tour, helpt de instructeur je om deze op de juiste manier te benaderen.
Ik kan niet op de aangeboden data, kan ik op een andere datum reizen?


In overleg kunnen we een tour plannen op een alternatieve datum, afhankelijk van beschikbaarheid van de 4x4's en de grootte van de groep waarmee je wil aansluiten. We bieden ook op maat gemaakte familie- en vriendenweekenden in Zuid Polen, waarbij we in overleg een programma samenstellen.
Ontvang ik nog info vooraf?


Na bevestiging dat de reis doorgaat ontvang je een informatie pakket met handige meeneem lijst en details over de ontmoetingsplek en -tijd.

CONTACT

Suzanne Beulens

+31 (0)6 249 508 27

hello@further-adventures.nl

KvK nr. 30269791

BTW nr. NL003263577B62

Rekening nr.

NL88 KNAB 0403 8360 93

INFORMATIE

VOLG ONS EN MIS NIETS!

REISGARANTIE

VVKR: in proces

Garantieregeling

logo-wit-kleur-garant-HQ.png
NIEUWSBRIEF

Mis nooit aanbiedingen en het laatste nieuws - schrijf je nu in!

Privacy en cookies

© 2020 by Further Adventures