top of page
Expeditie reizen door West Afrika.jpg

OP EXPEDITIE REIS DOOR WEST AFRIKA IN JE EIGEN 4X4

Een overland expeditie in je eigen 4x4 reisauto van de Sahara, door de Sahel naar het tropische regenwoud van West Afrika - dat klinkt als een “once in a lifetime” ervaring om nooit te vergeten. We hebben ruim twee jaar doorgebracht in West Afrika en hebben lokale gidsen leren kennen met wie we graag samenwerken. We kennen de route en weten waar we moeten zijn voor bijzondere ervaringen waarbij je kennis maakt met het echte Afrika. Lokale gidsen zijn daarbij onmisbaar; zij geven je toegang tot plekken waar je normaal niet zou komen en vertellen achtergrondverhalen die je anders niet zou horen.

Na de fantastische West Afrika groepsexpeditie van winter 23/24 kijken we er naar uit om deze 4x4 overland reis nog eens te maken met een nieuwe groep avonturiers!

WEST AFRIKA OVERLAND EXPEDITIE
4X4 EXPEDITIE REIS VAN SAHARA NAAR REGENWOUD

WINTER 2025/26

Afrikaanse wegen tijdens je overland expeditie.jpg

HIGHLIGHTS

Maak kennis met het échte Afrika, de lokale bevolking en hoe de mensen leven

 

Bewonder de langste trein ter wereld op de Choum Iron Ore railroad track in Mauritanië

 

Trotseer de Afrikaanse rode kleiwegen in de jungle van Liberia

Rits je daktent open aan de Kambadaga waterval in Guinee Conakry

 

Zet je schrap voor de fascinerende verkeerschaos van de West Afrikaanse hoofdsteden

 

Laat je meevoeren in het ritme van de gemaskerde dansers van Ivoorkust

 

Kijk je ogen uit op de kleurrijke markten van West Afrika

 

Laat je betoveren door het magische voodoo geloof in Benin

Kampeer tussen de vissersdorpen aan de Atlantische kust

4X4 TRIP FACTS

Startpunt: Algeciras, Spanje

Eindpunt: Lomé, Togo of Tema, Ghana

Route: onverharde wegen, "wasbord" wegen, lage duinen, los zand en (deels kapot) asfalt. Rivierdoorwadingen, kapotte bruggen, stoffige wegen, zeer modderige tracks; we gaan het allemaal tegenkomen.

Welke landen: Marokko, Mauritanië, Senegal, Guinee Conakry, Sierra Leone, Liberia, Ivoorkust, Ghana, Togo en Benin.

Aantal kilometers: Reken op 15000km op het Afrikaanse continent.

Compacte groep: min 4 max 7 auto’s.

Overnachtingen: vooral wildkamperen, bij behoefte of noodzaak: campings en/of hotels.

Bivak onder de baobab.jpeg
Window shopping in West Afrika.jpg
De lokale markt in West Afrika.jpg
Afwisselende landschappen in West Afrika.jpg

WANNEER

Winter 2025/26

WAAR

Start: Algeciras, Spanje

Eind: Lomé, Togo of Tema, Ghana

 

WAT

Een begeleide 90-daagse self-drive overland expeditie van Marokko naar Benin.

 

WIE

Voor flexibele, energieke en avontuurlijke reizigers die nieuwsgierig zijn naar de magie van West Afrika.

PRIJS

Wordt nog bekend gemaakt

Offroad door de woestijn van Mauritanië.jpg
Onderweg in West Afrika.jpg

LOKALE CULTUUR, TRADITIES EN CEREMONIES

Tijdens onze expeditie reis door West Afrika zoeken we de lokale cultuur op en maken we contact met mensen. We struinen over tropische plantages, proeven traditionele lokale gerechten, bezoeken historische sites en maken kennis met het voodoo geloof via lokale gidsen. Je komt in kleine dorpjes waar je echt tussen de mensen bent, we onderhandelen over de prijs van tomaten op de markt, wonen bijzondere ceremonies bij en leren over het slavernij verleden in dit deel van Afrika.

Je maakt kennis met het leven in de woestijn van Marokko en Mauritanië en de vissers aan de kust van Sierra Leone tot aan Benin. In West Afrika leeft een groot aantal verschillende stammen, elk met eigen gebruiken en tradities. Via lokale gidsen krijg je inzicht in hoe mensen leven, hun architectuur, religie, kleding en vindingrijkheid in gebieden waar niet alles zomaar voor handen is. Ook gaan we op zoek naar exotische dieren, zoals de chimpansees in Sierra Leone en de olifanten van Mole National Park in Ghana.

Traditionele ceremonie in Benin.jpg
Nomaden in Mauritanie.jpg

VEILIGHEID, TIJD EN GEZELSCHAP

Deze begeleide overland reis door dit fascinerende deel van Afrika geeft je de veiligheid en gezelligheid van een compacte groep terwijl je met je eigen overland auto van Marokko naar Benin rijdt. Door te reizen met een kleine groep gelijkgestemden bewegen we discreet, heb je genoeg aanspraak als je daar zin in hebt en de ruimte om je terug te trekken als je daar behoefte aan hebt.

 

Deze expeditie reis is geen rally maar een mogelijkheid om kennis te maken met de landen die we doorkruisen, hun inwoners en cultuur. Uiteraard zijn er rustdagen in het programma om bij te komen van alle nieuwe indrukken. Als er aan de auto geklust moet worden is daar natuurlijk ook ruimte voor.

Choum Iron Ore trein in Mauritanië.jpg
Kamperen aan de waterval in Guinee Conakry.jpg

Wat anderen zeggen over hun West Afrika expeditie met Further Adventures

"Tomek en Suzanne hebben samen alles wat nodig is om zo’n reis perfect te organiseren en te leiden en maken uitgebreid gebruik van hun contacten in dit deel van Afrika en lokale gidsen."
Op expeditie via wegen door tropische begroeiing.jpg
Drukte en chaos op de weg in West Afrika.jpg

VOORDELEN VAN EEN BEGELEIDE GROEPSREIS

Het begeleid reizen heeft als voordeel dat je je zo min mogelijk zorgen hoeft te maken over de regeldingen en veiligheid. Wij als begeleiders kennen de route en hebben contacten in de regio waar we op terug kunnen vallen als dit nodig is. We houden de vinger aan de pols via ons lokale netwerk. Als er iets met de 4x4 auto’s gebeurt, kunnen we elkaar helpen als team. Bij de grensovergangen ondersteunen wij als fixers. Onze lokale gidsen geven ons op een veilige manier toegang tot "insider" plekken en authentieke ervaringen.

Geld wisselen op de zwarte markt in Mauritanie.jpg
Traditionele Afrikaanse architectuur Tata Somba.jpg
Een bezoek aan het Voodoo festival in Benin tijdens de expeditie reis.jpg

MAAK KENNIS MET HET VOODOO GELOOF IN BENIN

Tijdens deze reis bezoeken we Benin, een land waar voodoo het nationale geloof is. 

 

Ook hier zorgt onze lokale gids voor verdieping en achtergrond bij het bijwonen van speciale ceremonies en ontmoetingen in voodoo tempels en op dorpspleinen.

Deze kennismaking met het lokale traditionele geloof ga je absoluut nooit meer vergeten!

Voodoo festival in Benin.jpg

JE 4X4 REIS AUTO

Voor deze overland expeditie heb je een solide reisauto nodig. Hierbij gaat het niet om een bepaald merk terreinwagen; belangrijk is dat je 4x4 auto technisch tiptop in orde is, lage gearing heeft, geschikte banden (31" AT) en een brandstof capaciteit van 120L.

Bij aanmelding voor de reis overleggen we graag even over je 4x4 en wat handig is om mee te nemen en wat je beter thuis kunt laten. Je krijgt een uitgebreide checklist en we overleggen binnen de groep om het "dubbelen" van bijvoorbeeld gereedschap te voorkomen om zo gewicht te besparen.

 

Ook is het belangrijk dat je reis wagen je de mogelijkheid geeft om zelfvoorzienend rond te trekken met beperkte toegang tot water, elektriciteit en winkels. Denk daarbij aan een daktent, koelkast, gasstel, kampeer uitrusting, douche optie en eventuele sanitaire voorzieningen.

Heb je vragen over de voorbereiding van je expeditie voertuig? We adviseren je graag!

Reparaties onderweg.jpg

DETAILS VAN DE OVERLAND EXPEDITIE DOOR WEST AFRIKA

LENGTE VAN DE EXPEDITIE REIS

90 dagen.

DE REIS ROUTE

We ontmoeten elkaar in Algeciras, Spanje. Samen maken we de ferry overtocht naar Afrika. We reizen via Marokko, Mauritanië, Senegal, Gambia, Guinee Conakry, Sierra Leone, Liberia, Ivoorkust, Ghana, Togo naar Benin.

GROEPSGROOTTE

We reizen tijdens deze expeditie met een compacte groep van minimaal 4 en maximaal 7 auto's (exclusief begeleidersauto). We organiseren graag een bijeenkomst om elkaar alvast te leren kennen voor vertrek.

REIS PROGRAMMA MET LOKALE GIDSEN

Tijdens een deel van de reis werken we samen met lokale gidsen. Zij geven je toegang tot het echte authentieke West Afrika en leggen je graag uit over hun cultuur en gewoontes.

OVERNACHTINGEN

Het overgrote deel van de reis kamperen we in onze auto’s. Daar waar het veilig kan, doen we dat in het wild in de woestijn, onder een baobab, aan het strand, een meer of op een mooi plateau. Het zal ook regelmatig voorkomen dat we in een dorp, bij een school of op een sportveld kamperen, in overleg met de dorpsoudste. Dan zijn we een soort live televisie voor de lokale kids, een ervaring op zich. 

 

Bij behoefte kunnen we in overleg uitwijken naar een hotel. In de programma’s die we met lokale gidsen samenstellen zitten een aantal hotel/lodge overnachtingen, soms vanwege praktische redenen en soms omdat het een hele speciale plek is om te overnachten. 

TERUG SCHEPEN VAN JE REISAUTO

We eindigen onze reis in de haven van Lomé, Togo of Tema in Ghana. Vanuit hier kun je je auto laten terug schepen naar Europa. Wij bemiddelen in het organiseren van het transport.

PRAKTISCHE INFO OVER DE EXPEDITIE

Meer weten over de praktische invulling, visa, reisvoorbereiding etc? Bel, mail of vraag de infomap aan via onderstaande knop.

Het dagelijkse leven in de savannah van West Afrika.jpg
Total tankstation langs de weg in West Afrika.jpg

PRIJS
obv. 2 personen in eigen 4x4

 / pp

INCLUSIEF

Intensieve reis- en route voorbereiding

Ervaren reisbegeleiding in begeleidersauto (Nederlands, Frans, Engels, Duits en Pools sprekend)

Satelliettelefoon en ​Garmin inReach® in begeleidersauto

Persoonsgebonden SAR abonnement (Search & Rescue) op Garmin inReach® apparaat in begeleidersauto Meer info op: https://www.garmin.com/nl-NL/p/906397

 

Ferry overtocht van Algeciras naar Tanger

Bemiddeling van container transport van de wagen terug naar Europa

Lokale gidsen tijdens meer dan de helft van de expeditie

Excursies, ceremonies, activiteiten, accommodaties en een deel van de maaltijden tijdens het programma met lokale gidsen

Toegang tot het Voodoo Festival in Benin

Offroad begeleiding en tips over autovoorbereiding

 

Technische en mechanische ondersteuning waar mogelijk

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Reis naar start en eindpunt van de expeditie

 

Reis- annulering- en autoverzekering

Brandstof, autokosten, tolwegen, ferry’s en boetes


Visa (indicatie kosten jan '24: € 1000 pp)

Container vervoer van de wagen terug naar Europa

Gebruikskosten satelliettelefoon

 

Maaltijden en accommodaties buiten het programma

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi

Leven op het water in West Afrika.jpg
De geschiedenis van de slavernij aan de Goudkust.jpg

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png
bottom of page