Expeditie reizen door West Afrika.jpg

OP EXPEDITIE REIS DOOR WEST AFRIKA IN JE EIGEN 4X4

Een overland expeditie in je eigen 4x4 reisauto van de Sahara, door de Sahel naar het tropische regenwoud van West Afrika - dat klinkt als een “once in a lifetime” ervaring om nooit te vergeten. We hebben 1,5 jaar doorgebracht in West Afrika en hebben lokale gidsen leren kennen met wie we graag samenwerken. We kennen de route en weten waar we moeten zijn voor bijzondere ervaringen waarbij je kennis maakt met het echte Afrika. Lokale gidsen zijn daarbij onmisbaar; zij geven je toegang tot plekken waar je normaal niet zou komen en vertellen achtergrondverhalen die je anders niet zou horen.

WEST AFRIKA OVERLAND EXPEDITIE
4X4 EXPEDITIE REIS VAN SAHARA NAAR REGENWOUD

WINTER 2023/24

Onderweg tijdens de expeditie reizen door West Afrika.jpg
De lokale markt in West Afrika.jpg
Offroad over het plateau bij Kpalime in Togo.jpg
Onderweg in West Afrika.jpg

LOKALE CULTUUR, TRADITIES EN CEREMONIES

Tijdens onze expeditie reis door West Afrika zoeken we de lokale cultuur op en maken we contact met mensen. We struinen over tropische plantages, proeven traditionele lokale gerechten, bezoeken historische sites en maken kennis met het voodoo geloof via lokale gidsen. Je komt in kleine dorpjes waar je echt tussen de mensen bent, we onderhandelen over de prijs van tomaten op de markt, wonen bijzondere ceremonies bij en leren over het slavernij verleden in dit deel van Afrika.

Je maakt kennis met het leven in de woestijn van Marokko en Mauritanië en de vissers aan de kust van Sierra Leone tot aan Benin. In West Afrika leeft een groot aantal verschillende stammen, elk met eigen gebruiken en tradities. Via lokale gidsen krijg je inzicht in hoe mensen leven, hun architectuur, religie, kleding en vindingrijkheid in gebieden waar niet alles zomaar voor handen is. Ook gaan we op zoek naar exotische dieren, zoals de chimpansees van het oerwoud in Guinee Conakry en de olifanten van Mole National Park in Ghana.

Traditionele ceremonie in Benin.jpg
Nomaden in Mauritanie.jpg

VEILIGHEID, TIJD EN GEZELSCHAP

Deze begeleide overland reis door dit fascinerende deel van Afrika geeft je de veiligheid en gezelligheid van een compacte groep terwijl je met je eigen overland auto van Marokko naar Benin rijdt. Door te reizen met een kleine groep gelijkgestemden bewegen we discreet, heb je genoeg aanspraak als je daar zin in hebt en de ruimte om je terug te trekken als je daar behoefte aan hebt.

 

Deze expeditie reis is geen rally maar een mogelijkheid om kennis te maken met de landen die we doorkruisen, hun inwoners en cultuur. Uiteraard zijn er rustdagen in het programma om bij te komen van alle nieuwe indrukken. Als er aan de auto geklust moet worden is daar natuurlijk ook ruimte voor.

Op expeditie via wegen door tropische begroeiing.jpg
Drukte en chaos op de weg in West Afrika.jpg

VOORDELEN VAN EEN BEGELEIDE GROEPSREIS

Het begeleid reizen heeft als voordeel dat je je zo min mogelijk zorgen hoeft te maken over de regeldingen en veiligheid. Wij als begeleiders kennen de route en hebben contacten in de regio waar we op terug kunnen vallen als dit nodig is. We houden de vinger aan de pols via ons lokale netwerk. Als er iets met de 4x4 auto’s gebeurt, kunnen we elkaar helpen als team. Bij de grensovergangen ondersteunen wij als fixers. Onze lokale gidsen geven ons op een veilige manier toegang tot "insider" plekken en authentieke ervaringen.

Geld wisselen op de zwarte markt in Mauritanie.jpg
Traditionele Afrikaanse architectuur Tata Somba.jpg
Een bezoek aan het Voodoo festival in Benin tijdens de expeditie reis.jpg

HET VOODOO FESTIVAL IN BENIN

Aan het eind van deze reis bezoeken we het voodoo festival in Benin; een spectaculair meerdaags vertoon van alles wat met voodoo te maken heeft.

 

Ook hier zorgt onze lokale gids voor verdieping en achtergrond bij het bijwonen van speciale ceremonies en ontmoetingen buiten het officiële festival programma.

Deze kennismaking met het lokale traditionele geloof ga je absoluut nooit meer vergeten!

Voodoo festival in Benin.jpg

TERUG SCHEPEN VAN JE REISAUTO

We eindigen onze reis in de haven van Lomé, Togo. Vanuit hier kun je je auto laten terug schepen naar Europa. Wij organiseren het transport.

Leven op het water in West Afrika.jpg
De geschiedenis van de slavernij aan de Goudkust.jpg

DE DETAILS

Indicatie van de lengte van de reis: 9 weken. (nov-dec-jan 23/24)

Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 7 auto's.

De route: Marokko, Mauritanië, Senegal, Gambia, Guinee Conakry, Sierra Leone, Ivoorkust, Ghana, Togo en Benin.

Overnachten: we kamperen in onze eigen auto's in het wild, soms in een dorp, bij een school of kerk of op een camping. In overleg kunnen we overnachten in een hotel.

 

We zijn nog bezig met de exacte invulling van dit overland avontuur. Wil je op de hoogte blijven of heb je een vraag? Laat het ons gerust weten via deze knop:

Het dagelijkse leven in de savannah van West Afrika.jpg
Total tankstation langs de weg in West Afrika.jpg