top of page
Expeditie reizen door West Afrika.jpg

OP EXPEDITIE REIS DOOR WEST AFRIKA IN JE EIGEN 4X4

Een overland expeditie in je eigen 4x4 reisauto van de Sahara, door de Sahel naar het tropische regenwoud van West Afrika - dat klinkt als een “once in a lifetime” ervaring om nooit te vergeten. We hebben 1,5 jaar doorgebracht in West Afrika en hebben lokale gidsen leren kennen met wie we graag samenwerken. We kennen de route en weten waar we moeten zijn voor bijzondere ervaringen waarbij je kennis maakt met het echte Afrika. Lokale gidsen zijn daarbij onmisbaar; zij geven je toegang tot plekken waar je normaal niet zou komen en vertellen achtergrondverhalen die je anders niet zou horen.

WEST AFRIKA OVERLAND EXPEDITIE
4X4 EXPEDITIE REIS VAN SAHARA NAAR REGENWOUD

90 DAGEN: NOV 2023 t/m JAN 24

Onderweg tijdens de expeditie reizen door West Afrika.jpg
De lokale markt in West Afrika.jpg
Kamperen in de woestijn.jpg

WANNEER

Start: 30 oktober 2023, einde: 28 januari 2024

GEGARANDEERD VERTREK - INSCHRIJVEN KAN TOT 1 JULI

WAAR

Start: Algeciras, Spanje

Eind: Lomé, Togo

 

WAT

Een begeleide 90-daagse self-drive overland expeditie van Marokko naar Benin.

 

WIE

Voor avontuurlijke reizigers die nieuwsgierig zijn naar de magie van West Afrika.

PRIJS

Bij 6 of 7 auto's: 12.500 euro pp obv. 2 personen in de auto

Bij 4 of 5 auto's: 13.500 euro pp obv. 2 personen in de auto

Offroad over het plateau bij Kpalime in Togo.jpg
Onderweg in West Afrika.jpg

LOKALE CULTUUR, TRADITIES EN CEREMONIES

Tijdens onze expeditie reis door West Afrika zoeken we de lokale cultuur op en maken we contact met mensen. We struinen over tropische plantages, proeven traditionele lokale gerechten, bezoeken historische sites en maken kennis met het voodoo geloof via lokale gidsen. Je komt in kleine dorpjes waar je echt tussen de mensen bent, we onderhandelen over de prijs van tomaten op de markt, wonen bijzondere ceremonies bij en leren over het slavernij verleden in dit deel van Afrika.

Je maakt kennis met het leven in de woestijn van Marokko en Mauritanië en de vissers aan de kust van Sierra Leone tot aan Benin. In West Afrika leeft een groot aantal verschillende stammen, elk met eigen gebruiken en tradities. Via lokale gidsen krijg je inzicht in hoe mensen leven, hun architectuur, religie, kleding en vindingrijkheid in gebieden waar niet alles zomaar voor handen is. Ook gaan we op zoek naar exotische dieren, zoals de chimpansees van het oerwoud in Guinee Conakry en de olifanten van Mole National Park in Ghana.

Traditionele ceremonie in Benin.jpg
Nomaden in Mauritanie.jpg

VEILIGHEID, TIJD EN GEZELSCHAP

Deze begeleide overland reis door dit fascinerende deel van Afrika geeft je de veiligheid en gezelligheid van een compacte groep terwijl je met je eigen overland auto van Marokko naar Benin rijdt. Door te reizen met een kleine groep gelijkgestemden bewegen we discreet, heb je genoeg aanspraak als je daar zin in hebt en de ruimte om je terug te trekken als je daar behoefte aan hebt.

 

Deze expeditie reis is geen rally maar een mogelijkheid om kennis te maken met de landen die we doorkruisen, hun inwoners en cultuur. Uiteraard zijn er rustdagen in het programma om bij te komen van alle nieuwe indrukken. Als er aan de auto geklust moet worden is daar natuurlijk ook ruimte voor.

Op expeditie via wegen door tropische begroeiing.jpg
Drukte en chaos op de weg in West Afrika.jpg

VOORDELEN VAN EEN BEGELEIDE GROEPSREIS

Het begeleid reizen heeft als voordeel dat je je zo min mogelijk zorgen hoeft te maken over de regeldingen en veiligheid. Wij als begeleiders kennen de route en hebben contacten in de regio waar we op terug kunnen vallen als dit nodig is. We houden de vinger aan de pols via ons lokale netwerk. Als er iets met de 4x4 auto’s gebeurt, kunnen we elkaar helpen als team. Bij de grensovergangen ondersteunen wij als fixers. Onze lokale gidsen geven ons op een veilige manier toegang tot "insider" plekken en authentieke ervaringen.

Geld wisselen op de zwarte markt in Mauritanie.jpg
Traditionele Afrikaanse architectuur Tata Somba.jpg
Een bezoek aan het Voodoo festival in Benin tijdens de expeditie reis.jpg

HET VOODOO FESTIVAL IN BENIN

Aan het eind van deze reis bezoeken we het voodoo festival in Benin; een spectaculair meerdaags vertoon van alles wat met voodoo te maken heeft.

 

Ook hier zorgt onze lokale gids voor verdieping en achtergrond bij het bijwonen van speciale ceremonies en ontmoetingen buiten het officiële festival programma.

Deze kennismaking met het lokale traditionele geloof ga je absoluut nooit meer vergeten!

Voodoo festival in Benin.jpg

JE 4X4 REIS AUTO

Voor deze overland expeditie heb je een solide reisauto nodig. Hierbij gaat het niet om een bepaald merk terreinwagen; belangrijk is dat je 4x4 auto technisch in orde is, lage gearing heeft, goede banden (31" AT) en een brandstof capaciteit van 120L.

Bij aanmelding voor de reis overleggen we graag even over je 4x4 en wat handig is om mee te nemen en wat je beter thuis kunt laten. Je krijgt een uitgebreide checklist en we overleggen binnen de groep om het "dubbelen" van bijvoorbeeld gereedschap te voorkomen om zo gewicht te besparen.

 

Ook is het belangrijk dat je reis wagen je de mogelijkheid geeft om zelfvoorzienend rond te trekken met beperkte toegang tot water, elektriciteit en winkels. Denk daarbij aan een daktent, koelkast, gasstel, kampeer uitrusting etc.

Heb je vragen over de voorbereiding van je expeditie voertuig? We adviseren je graag!

De wegen in West Afrika.jpg

TERUG SCHEPEN VAN JE REISAUTO

We eindigen onze reis in de haven van Lomé, Togo. Vanuit hier kun je je auto laten terug schepen naar Europa. Wij organiseren het transport.

DETAILS VAN DE OVERLAND EXPEDITIE DOOR WEST AFRIKA

LENGTE VAN DE EXPEDITIE REIS

90 dagen. (start op 30 okt '23 in Algeciras, Spanje. Eind op 28 januari '24 in Lome, Togo)

DE REIS ROUTE

We ontmoeten elkaar in Algeciras, Spanje. Samen maken we de ferry overtocht naar Afrika. We reizen via Marokko, Mauritanië, Senegal, Gambia, Guinee Conakry, Sierra Leone, Ivoorkust, Ghana, Togo naar Benin.

GROEPSGROOTTE

We reizen tijdens deze expeditie met een compacte groep van minimaal 4 en maximaal 7 auto's.

REIS PROGRAMMA MET LOKALE GIDSEN

Samen met lokale gidsen hebben we programma’s ontwikkeld in de volgende landen: Senegal, Guinee Conakry, Sierra Leone, Ivoorkust, Ghana, Togo en Benin. De gidsen reizen tijdens deze programma's mee in de begeleidersauto. Zij geven je toegang tot het echte authentieke West Afrika en leggen je graag uit over hun cultuur en gewoontes.

OVERNACHTINGEN

Het overgrote deel van de reis kamperen we in onze auto’s. Daar waar het veilig kan, doen we dat in het wild in de woestijn, onder een baobab, aan het strand, een meer of op een mooi plateau. Het zal ook regelmatig voorkomen dat we in een dorp, bij een school of op een sportveld kamperen, in overleg met de dorpsoudste. Dan zijn we een soort live televisie voor de lokale kids, een ervaring op zich. 

 

Bij behoefte kunnen we in overleg uitwijken naar een hotel. In de programma’s die we met lokale gidsen samenstellen zitten een aantal hotel/lodge overnachtingen, soms vanwege praktische redenen en soms omdat het een hele speciale plek is om te overnachten. 

PRAKTISCHE INFO OVER DE EXPEDITIE

Meer weten over de praktische invulling, visa, reisvoorbereiding etc? Bel, mail of vraag de infomap aan via onderstaande knop.

Het dagelijkse leven in de savannah van West Afrika.jpg
Total tankstation langs de weg in West Afrika.jpg

PRIJS BIJ 4 OF 5 AUTO'S
obv. 2 personen in eigen 4x4

13.500 € / pp

PRIJS BIJ 6 OF 7 AUTO'S
obv. 2 personen in eigen 4x4

12.500 € / pp

INCLUSIEF

Intensieve reis- en route voorbereiding

Ervaren reisbegeleiding in begeleidersauto (Nederlands, Frans, Engels, Duits en Pools sprekend)

Satelliet telefoon in begeleidersauto

 

Ferry overtocht van Algeciras naar Tanger

Organisatie van container transport van de wagen terug naar Europa

Lokale gidsen tijdens meer dan de helft van de expeditie

Excursies, ceremonies, activiteiten, accommodaties en een deel van de maaltijden tijdens het programma met lokale gidsen

Toegang tot het Voodoo Festival in Benin

Offroad begeleiding en tips over autovoorbereiding

 

Technische en mechanische ondersteuning waar mogelijk

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Reis naar start en eindpunt van de expeditie

 

Reis- annulering- en autoverzekering

Brandstof, autokosten, tolwegen, ferry’s en boetes


Visa (indicatie kosten okt ‘22: € 500 pp)

Container vervoer van de wagen terug naar Europa (indicatie kosten okt ‘22: € 2500 per auto)

 

Maaltijden en accommodaties buiten het programma

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi

Leven op het water in West Afrika.jpg
De geschiedenis van de slavernij aan de Goudkust.jpg

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png
bottom of page