top of page
veiligheid op reis.jpg

VEILIG OP 4X4 REIS

Hoe zit het met de veiligheid?

Veiligheid

Duidelijke instructies

Een avontuur zou geen avontuur zijn zonder de uitdagingen en een rauw randje. Wij bereiden je zo goed mogelijk voor op je 4x4 trip d.m.v. een rustige uitleg en duidelijke instructies.

Veiligheid onderweg en persoonlijke begeleiding

Tijdens de tour komen we mogelijk situaties tegen waarbij extra begeleiding gewenst is. Belangrijk is om ten alle tijden de instructies van de off-road instructeur op te volgen. Je rijdt op onbekend terrein, in landen waar de rijstijl en kwaliteit van de wegen anders zijn dan je misschien gewend bent. Elke deelnemer ontvangt voor aanvang van de tour een vrijwaringsclausule, waarin je aangeeft dat je de risico's en tourvoorwaarden begrijpt en accepteert. 

Veiligheid in de landen

De reisbestemmingen van Further Adventures zijn wellicht gebieden die voor jou klinken als onbekend terrein. Het onbekende karakter van deze relatief weinig bezochte landen maakt het wat ons betreft juist interessant, maar hoe zit het met de veiligheid? 

 

De regio’s in landen die we bezoeken zijn over het algemeen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangegeven als veilig. Als dit niet zo is voor een bepaalde reis, zal dit duidelijk vermeld staan in de infomap en onze communicatie over de betreffende reis. In dat geval is het aan jou als reiziger om de keus te maken of je je wel of niet wilt inschrijven voor de betreffende reis.

Een betrouwbaar lokaal netwerk

We houden de veiligheidssituatie in de landen en regio’s die we tijdens onze tours bezoeken goed in de gaten. We komen regelmatig in de regio’s waar we tours aanbieden en we hebben een uitgebreid netwerk om op terug te vallen mocht er zich ooit een vervelende situatie voordoen.

Criminaliteit

De criminaliteit die zich voordoet in regio's waar we tours aanbieden concentreert zich in stedelijke gebieden. Tijdens onze tours begeven we ons vooral in de natuur, weg van de bewoonde wereld. We hebben alle routes zelf uitgestippeld en meerdere keren gereden, en we kamperen alleen op plekken waar het is toegestaan.

Een dekkende reisverzekering

Uiteraard doen wij ons uiterste best om de veiligheid tijdens onze tours zoveel mogelijk te bewaken. Deelname aan een Further Adventures tour is op eigen risico. Elke deelnemer dient zelf een dekkende reisverzekering af te sluiten.

Vrijwaringsclausule

Bij ontmoeting ontvang je een vrijwaringsclausule ter ondertekening voor aanvang van de tour.

bottom of page