top of page
Offroad kamperen.jpg

OP LOCATIE MET JE 4X4

Hoe werkt het als ik eenmaal op locatie ben?

Deelname met eigen terreinwagen

Meerijden met eigen 4x4 auto

Voor deelname met je eigen terreinwagen hebben we een aantal vereisten aan de auto die afgestemd zijn op het level van de tour. Per tourlevel staan deze vereisten beschreven. Heb je twijfels of vragen? Tomek neemt de autovoorbereidingen graag telefonisch met je door. Als je mee rijdt met je eigen auto, zorg je voor je eigen autoverzekering, groene kaart, tolkosten, vignetten, brandstofkosten en eventuele repatriëringsverzekering.

Technische ondersteuning

Mocht er onderweg iets gebeuren met je terreinwagen, zullen wij als begeleiders waar mogelijk assisteren met kleine reparaties in het veld en het vinden van een garage voor grotere reparaties. Bij grote problemen die het voortzetten van de tour met jouw terreinwagen onmogelijk maken, helpen we je binnen onze mogelijkheden om je auto terug naar het asfalt te krijgen. Vanaf hier is het je eigen verantwoordelijkheid om verdere stappen te ondernemen. We raden aan om voor vertrek een lijst te maken met garages van jouw type auto in het land van bestemming en je te verdiepen in eventuele repatriërings mogelijkheden van je auto naar je thuisland.

4x4 huurauto

Jouw 4x4 huurauto

Jij bestuurt je eigen gehuurde auto met jouw eigen gezelschap. De terreinwagens kunnen bestuurd worden met een normaal rijbewijs B. Natuurlijk krijg je uitgebreide uitleg over de functies van de 4WD. De begeleidersauto rijdt tijdens de gehele tour voorop en wij als begeleiders zijn ten alle tijden beschikbaar voor informatie en begeleiding. 

Je auto is goed voorbereid voor het rijden van terrein. Voor elke trip wordt de auto uitgebreid nagekeken. In je auto is een basis EHBO kit, brandblusser, reserveband en een walkie talkie voor communicatie tijdens het rijden.

Brandstof en water

Onderweg zullen we uiteraard moeten tanken, de brandstofkosten voor huurauto's zijn inbegrepen in de tourprijs, tenzij anders vermeld in de touromschrijving. In je auto is een jerrycan met water aanwezig voor handen wassen en tanden poetsen.

Auto verzekering

Je huurauto is WA verzekerd. Wij gaan ervan uit dat je er als bestuurder alles aan doet om zorgvuldig met de auto om te gaan en dat je op een verantwoordelijke manier zult rijden. Wordt er schade gereden door nalatigheid, dan zijn de kosten voor jou. Voor aanvang van de tour ontvang je een overeenkomst voor het huren van de auto. 

Reparaties of vervanging huurauto

Mocht er onderweg iets gebeuren met de huurauto, zorgen wij ervoor dat deze, waar mogelijk, gerepareerd ofwel vervangen wordt zodat de tour voortgezet kan worden.

Off-road rijden

Met respect voor bewoners en natuur

De reden om van de gebaande paden te gaan, is om bijzondere plekken in de mooie natuur te kunnen bereiken. De door ons uitgestippelde off-road routes lopen altijd via bestaande, door de mens gemaakte paden. We rijden niet dwars over velden zonder enige bestaande tracks. Onze doorgang is altijd in overeenstemming met de lokale bevolking en we doen ons uiterste best om beschadiging aan het eco-systeem te voorkomen.

Deskundige begeleiding

Je wordt deskundig begeleid in het offroad rijden en lastige passages pakken we gezamenlijk aan, onder toezicht van een ervaren offroad instructeur. We hebben altijd een alternatieve route achter de hand, mocht een deel van het geplande traject tijdelijk onbegaanbaar blijken vanwege weer of andere omstandigheden. Linksom of rechtsom, je komt altijd aan op de plek van bestemming. 

Kamperen in de natuur

Wildkamperen waar het mag

Op de door ons geselecteerde wildkampeerplekken is het toegestaan om te kamperen. Samen met de hele groep zorgen we ervoor dat we onze kampeerplek altijd achter laten zoals we hem gevonden hebben, zonder de natuur te verstoren.

Sanitaire voorzieningen

De wildkampeerplekken hebben geen sanitaire voorzieningen zoals op een reguliere camping.

Kampeeruitrusting bij 4x4 huurauto

Onze 4x4 huurauto is volledig uitgerust met een daktent, koelkast, kookgerei, tafel, campingstoelen en een watertank voor persoonlijk gebruik. Je ontvangt een handige meeneemlijst na je boeking, zodat je goed voorbereid aan het kampeeravontuur begint.

Bij slecht weer

Bij aanhoudende regen kunnen we in overleg kiezen voor alternatieve overnachtingsmogelijkheden.

Accommodatie

Elke tour heeft (minstens) één overnachting in een accommodatie of op een officiële camping (met sanitaire voorzieningen), dit staat per individuele tour omschreven.

Eten en drinken

Speciaal outdoor menu

Bij elke kampeerreis kookt Tomek (minimaal 1 keer) een outdoor menu. Een deel van de ingrediënten kopen we bij boeren of op de lokale markt onderweg. Op deze manier steunen we de lokale middenstand en eten we producten die geen lange afstanden hebben afgelegd. Chef Tomek kookt in het veld, de voorbereidingen en afwas doen we allemaal gezamenlijk. 

Lokale restaurants

Een van de leuke dingen van reizen vinden wij is dat je kennis kunt maken met de lokale keuken. Tijdens onze tours heb je de mogelijkheid om te lunchen in lokale eetgelegenheden. We nemen je graag mee naar onze favoriete lokale restaurantjes en cafe's!

Drinkwater

Op veel plekken in de Balkan kun je schoon drinkwater tappen. Daar waar dit niet kan, moedigen we onze reizigers aan om eigen drinkwater te filteren om plastic te besparen. Dat kan op een hele simpele manier met bijvoorbeeld een LifeSaver jerrycan.

Zelfvoorzienend op pad

Tijdens onze tours ben je zelfvoorzienend: je regelt je eigen voorraden en kookt zelf. Uiteraard kunnen we gezamenlijk koken als je dat leuk vindt. Onderweg stoppen we bij de lokale markt, de supermarkt of kleine kruideniers om de voorraden aan te vullen. Houdt er wel rekening mee dat de verkrijgbaarheid van producten anders is dan je thuis gewend bent.

bottom of page