HOE WERKT HET

Hoe bereid ik me voor op dit avontuur?

Vervoer naar het startpunt van je trip

Deelname met je eigen terreinwagen

De datum, locatie en het tijdstip van ontmoeting staan vernoemd in de touromschrijving die je van ons ontvangt. Je komt met je eigen auto naar het startpunt van de tour. Na afloop van de tour rij je op eigen gelegenheid terug naar huis, of verder naar je volgende bestemming.

Deelname met 4x4 huurauto

Heb je geen eigen 4x4 of wil je tijd besparen door ter plekke een 4x4 te huren? Samen spreken we een pick up en drop off punt af voor je 4x4 huurauto. Vraag vooral naar de mogelijkheden, we denken graag met je mee.

 

Check je documenten

Visa en paspoort

Als je als Nederlands paspoorthouder een visum nodig hebt voor een van de tours, wordt dat aangegeven in de tour omschrijving. Voor een bezoek aan landen buiten de EU geldt dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn op het moment van retour naar Nederland.

Geld

Veel van de landen die we bezoeken hebben een eigen munteenheid. Je kunt pinnen of euro’s wisselen bij aankomst bij de grens of op de luchthaven. Bij grensovergangen tijdens de reis zullen we stoppen bij een wisselkantoor of bank.

Verzekering

Eigen reisverzekering

Om deel te nemen aan een door ons georganiseerde tour moet je zelf een reisverzekering afsluiten, zoals ook genoemd in onze algemene voorwaarden.

VvkR en STO Reisgarantie

Further Adventures is lid van de Vereniging voor kleine Reisorganisaties (VvKR). Dit is het alternatief voor de ANVR, speciaal voor kleinschalige, gespecialiseerde reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

Ook zijn we lid van Garantieregeling STO Garant. Dit is het alternatief voor de SGR, speciaal voor kleinschalige tour operators. Het feit dat wij aangesloten zijn bij STO Garant biedt jou als reiziger de garantie dat je jouw betaalde reisgelden terug ontvangt wanneer onze reisorganisatie failliet gaat of in financieel onvermogen raakt. 

Gezondheid

Algemene gezondheid

We verwachten van elke deelnemer een goede lichamelijke en psychische conditie.

CORONA

Een offroad kampeerreis is een ideale manier om met gezonde afstand op avontuur te gaan. Je reist in je eigen "reisbubbel"; met je eigen gezelschap in je eigen terreinwagen of 4x4 huurauto. Zie hier een overzicht van onze andere corona-safe trip facts.

Inentingen

We brengen veel en actief tijd door in de natuur, vaak in bosrijke omgevingen waar teken kunnen zijn. Je kunt overwegen om je in te laten enten tegen tekenbeten, wij raden aan je te laten informeren bij de GGD. Neem sowieso een tekenpincet mee en check jezelf elke dag. 

EHBO

We raden aan om een kleine, persoonlijke EHBO kit mee te nemen, met basis items zoals paracetamol, pleisters en voldoende eventuele voorgeschreven medicijnen. Er is standaard een EHBO kit aanwezig in de begeleidersauto. 

Twijfel?

Twijfel je of je gezondheid een belasting vormt voor de rest van de groep? Neem hierover dan voor de boeking contact met ons op.

Hoe werkt het als ik eenmaal op locatie ben?

4x4 huurauto

Jouw 4x4 huurauto

Jij bestuurt je eigen gehuurde auto met jouw eigen gezelschap. De terreinwagens kunnen bestuurd worden met een normaal rijbewijs B. Natuurlijk krijg je uitgebreide uitleg over de functies van de 4WD. De begeleidersauto rijdt tijdens de gehele tour voorop en wij als begeleiders zijn ten alle tijden beschikbaar voor informatie en begeleiding. 

 

Elke auto is goed voorbereid voor het rijden van terrein en is uitgerust met recovery gear. Voor elke trip worden de auto’s uitgebreid nagekeken. In je auto is een basis EHBO kit, brandblusser, reserveband en een walkie talkie voor communicatie tijdens het rijden.

Brandstof en water

Onderweg zullen we uiteraard moeten tanken, de brandstofkosten voor huurauto's zijn inbegrepen in de tourprijs, tenzij anders vermeld in de touromschrijving. In je auto is een jerrycan met water aanwezig voor handen wassen en tanden poetsen.

Auto verzekering

Je huurauto is WA verzekerd. Wij gaan ervan uit dat je er als bestuurder alles aan doet om zorgvuldig met de auto om te gaan en dat je op een verantwoordelijke manier zult rijden. Wordt er schade gereden door nalatigheid, dan zijn de kosten voor jou. Voor aanvang van de tour ontvang je een overeenkomst voor het huren van de auto. 

Reparaties of vervanging huurauto

Mocht er onderweg iets gebeuren met de huurauto, zorgen wij ervoor dat deze, waar mogelijk, gerepareerd ofwel vervangen wordt zodat de tour voortgezet kan worden.

 

Deelname met eigen terreinwagen

Meerijden met eigen 4x4 auto

Voor deelname met je eigen terreinwagen hebben we een aantal vereisten aan de auto die afgestemd zijn op het level van de tour. Per tourlevel staan deze vereisten beschreven. Heb je twijfels of vragen? Tomek neemt de autovoorbereidingen graag telefonisch met je door. Als je mee rijdt met je eigen auto, zorg je voor je eigen autoverzekering, groene kaart, tolkosten, vignetten, brandstofkosten en eventuele repatriëringsverzekering.

Technische ondersteuning

Mocht er onderweg iets gebeuren met je terreinwagen, zullen wij als begeleiders waar mogelijk assisteren met kleine reparaties in het veld, het vinden van een garage voor grotere reparaties en indien gewenst, bemiddelen in de aankoop van vervangende onderdelen of het repatriëren van je auto.

Off-road rijden

Met respect voor bewoners en natuur

De reden om van de gebaande paden te gaan, is om bijzondere plekken in de mooie natuur te kunnen bereiken. De door ons uitgestippelde off-road routes lopen altijd via bestaande, door de mens gemaakte paden. We rijden niet dwars over velden zonder enige bestaande tracks. Onze doorgang is altijd in overeenstemming met de lokale bevolking en we doen ons uiterste best om beschadiging aan het eco-systeem te voorkomen.

Deskundige begeleiding

Je wordt deskundig begeleid in het offroad rijden en lastige passages pakken we gezamenlijk aan, onder toezicht van een ervaren offroad instructeur. We hebben altijd een alternatieve route achter de hand, mocht een deel van het geplande traject tijdelijk onbegaanbaar blijken vanwege weer of andere omstandigheden. Linksom of rechtsom, je komt altijd aan op de plek van bestemming. 

Veiligheid

Duidelijke instructies

Een avontuur zou geen avontuur zijn zonder de uitdagingen en een rauw randje. Wij bereiden je zo goed mogelijk voor op je 4x4 trip d.m.v. een rustige uitleg en duidelijke instructies.

Veiligheid onderweg en persoonlijke begeleiding

Tijdens de tour komen we mogelijk situaties tegen waarbij extra begeleiding gewenst is. Belangrijk is om ten alle tijden de instructies van de off-road instructeur op te volgen. Je rijdt op onbekend terrein, in landen waar de rijstijl en kwaliteit van de wegen anders zijn dan je misschien gewend bent. Elke deelnemer ontvangt voor aanvang van de tour een vrijwaringsclausule, waarin je aangeeft dat je de risico's en tourvoorwaarden begrijpt en accepteert. 

Veiligheid in de landen

De regio’s in landen die we bezoeken zijn door het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangegeven als veilig*. Wij bewegen ons regelmatig in deze regio’s en hebben een uitgebreid netwerk om op terug te vallen mocht er zich een vervelende situatie voordoen.

*Corona update 2022: langzaam begint de wereld weer bereisbaar te worden. De landen waar wij tours organiseren accepteren het bewijs van vaccinatie mits de laatste prik 14 dagen voor inreizen is gezet. Ook zonder vaccinatie is het mogelijk om in deze landen te reizen, wij adviseren je graag. 

 

Wij snappen dat het nog wat lastig kan zijn om definitieve beslissingen te nemen over je toekomstige vakantie. Wij houden de situatie in onze bestemmingslanden nauwkeurig in de gaten. Ook houden we onszelf op de hoogte over de benodigde documenten om veilig onze bestemmingslanden binnen te komen. We brengen vrijblijvende offertes uit en nemen boekingen aan onder zeer flexibele voorwaarden. Als je vragen hebt, stel ze gerust via mail of telefoon.

 

Kamperen in de natuur

Wildkamperen waar het mag

Op de door ons geselecteerde wildkampeerplekken is het toegestaan om te kamperen. Samen met de hele groep zorgen we ervoor dat we onze kampeerplek altijd achter laten zoals we hem gevonden hebben, zonder de natuur te verstoren.

Sanitaire voorzieningen

De wildkampeerplekken hebben geen sanitaire voorzieningen zoals op een reguliere camping. De begeleidersauto heeft een buitendouche in de vorm van een tent en normale douchekop met lauwwarm water. Er is geen toilet of stromend water. Alle 4x4 huurauto’s hebben een jerrycan met water voor handen wassen en tanden poetsen. 

Back to basic tentje of safari-style daktent?

Huur je bij ons een terreinwagen voor een kampeertrip? Dan bieden we twee opties: 

Optie 1: Een tweepersoonstent is inbegrepen in de tourprijs. Slaapzak, slaapmatje, lakenzak en kussen neem je zelf mee.

Optie 2: Tegen meerprijs kun je in een heuse safari-style daktent met matras slapen. Dit kun je aangeven bij je reservering. Slaapzak en kussen neem je zelf mee.

Kampeeruitrusting bij 4x4 huurauto

De 4x4 huurauto's voor onze all-in kampeerreizen zijn volledig uitgerust met een tent, tafel, campingstoelen en een watertank voor persoonlijk gebruik. Voor de zelfvoorzienende kampeertrips is er naast bovenstaande ook alles aanwezig om zelf te kunnen koken, inclusief een koelkast. Je ontvangt een handige meeneemlijst na je boeking, zodat je goed voorbereid aan het kampeeravontuur begint.

Bij slecht weer

Bij aanhoudende regen kunnen we in overleg kiezen voor alternatieve overnachtingsmogelijkheden.

Accommodatie

Elke tour heeft (minstens) één overnachting in een accommodatie of op een officiële camping (met sanitaire voorzieningen), dit staat per individuele tour omschreven.

Eten en drinken

Speciaal outdoor menu bij all-in kampeerreizen

Voor elke all-in kampeerreis bereiden we een menu voor, een deel van de ingrediënten kopen we bij boeren of op de lokale markt onderweg. Op deze manier steunen we de lokale middenstand en eten we producten die geen lange afstanden hebben afgelegd. Chef Tomek kookt in het veld, de voorbereidingen en afwas doen we allemaal gezamenlijk. Er zijn borden, bestek en bekers aanwezig. Koffie, thee, ontbijt, lunch en diner zijn in de prijs inbegrepen. Tussendoortjes kun je zelf meenemen. Onderweg stoppen we op plekken waar je snacks, frisdrank, sap en alcohol kunt kopen. 

Lokale restaurants

Een van de leuke dingen van reizen vinden wij is dat je kennis kunt maken met de lokale keuken. Tijdens onze tours heb je de mogelijkheid om te lunchen in lokale eetgelegenheden. We nemen je graag mee naar onze favoriete lokale restaurantjes en cafe's!

Drinkwater

De begeleidersauto heeft een waterfiltersysteem waar je veilig drinkwater uit kunt tappen. Neem je hervulbare fles mee om plastic te besparen.

Zelfvoorzienend op pad

Tijdens onze tours ben je zelfvoorzienend: je regelt je eigen voorraden en kookt zelf. Uiteraard kunnen we gezamenlijk koken als je dat leuk vindt. Onderweg stoppen we bij de lokale markt, de supermarkt of kleine kruideniers om de voorraden aan te vullen. Houdt er wel rekening mee dat de verkrijgbaarheid van producten anders is dan je thuis gewend bent.

Hoe kan ik zo’n mooi avontuur reserveren?

Reserveren en boeken

Flexibel boeken

Het plannen en boeken van een reis is onderdeel van de voorpret. Maar in deze roerige tijden zitten er toch wat meer haken en ogen aan. Als kleinschalige reisorganisatie kunnen wij maximale flexibiliteit bieden. Lees hier hoe jij vol vertrouwen kunt boeken.

Reserveer je plek

Een mooie trip gevonden? Reserveer dan je plek per email of vul het reserveringsformulier in. Zodra wij dit formulier hebben ontvangen, nemen wij contact met je op. 

Aanbetaling en bevestiging

Bij een boeking vragen wij een aanbetaling van 25% van de totale reissom, met een minimum van €150,- per persoon. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld die je per e-mail ontvangt van STO-garant. Als de tour definitief doorgaat ontvang je de factuur over het restbedrag, een informatiepakket met alle details en een handige meeneemlijst.

Garantie geregeld: STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Further Adventures gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. Je kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl

Bij elk (reis)aanbod van Further Adventures op deze website lees je of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

 

De werking 

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op je boeking, dan betaal je de reissom niet aan Further Adventures, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt je reissom tot na afloop van je boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Further Adventures. Mocht Further Adventures voor het einde van jouw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling lees je hoe je daar in dat geval aanspraak op maakt. 

Reis Voorwaarden

Wij zullen er alles aan doen om je reiservaring vlekkeloos en aangenaam te laten verlopen. Om de kans dat er toch iets mis gaat zo klein mogelijk te maken, beroepen wij ons op deze Reis Voorwaarden. Lees ze goed door, dan weet jij wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten.

F.A.Q.

Heb je de informatie die je zoekt nog niet kunnen vinden? Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.