HOE WERKT HET

Hoe bereid ik me voor op dit avontuur?

Vervoer naar het startpunt van je trip

Ontmoetingsplek

Voor je tour door Polen, Oekraïne of Roemenië regel je je eigen vervoer van en naar Krakau Balice Airport in Polen, het start- en eindpunt van de trip. Hier pikken we je op voor de transfer naar ons wagenpark, waar je voorbereide 4x4 klaar staat voor het avontuur.

Kies je eigen vervoer

De luchthaven is een handige plek om elkaar te ontmoeten, maar je hoeft natuurlijk niet per vliegtuig te reizen. Met de auto rij je in +/- 13,5 uur van Amsterdam naar Krakau. De trein doet er ongeveer 15 uur over. Met het vliegtuig vanaf Schiphol of Eindhoven Airport ben je binnen 2 uur in Krakau.

Datum en tijdstip

De datum en het tijdstip van ontmoeting staan vernoemd in de touromschrijving die je van ons ontvangt. Het tijdstip van ontmoeting is aangepast op inkomende vluchten, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om eerder aan te komen en de historische stad Krakau of het indrukwekkende Auschwitz te bezoeken.

Vervoerstips

Er is een handige treinverbinding tussen Krakau Centraal Station (Kraków Główny) en Kraków Balice Airport. De trein brengt je voor 9PLN (2,50 euro) in 20 minuten van of naar het vliegveld. Kaartjes koop je met je bankpas bij de automaat of bij het loket in de vertrekhal van het station.

Voor alle onze tours geldt: je vlieg- of treintickets koop je zelf en ook een reisverzekering sluit je voor aanvang van je trip zelf af.

 

Check je documenten

Visa

Voor de landen waar we tours aanbieden heb je als Nederlands paspoorthouder geen visum nodig. Wel moet je ervoor zorgen dat je paspoort nog 6 maanden geldig is op het moment van retour naar Nederland.

Geld

Elk land dat we bezoeken heeft een eigen munteenheid. Je kunt pinnen of euro’s wisselen bij aankomst op de luchthaven. Bij grensovergangen zullen we stoppen bij een wisselkantoor zodat je je euro’s kunt wisselen.

Verzekering

Eigen reisverzekering

Om deel te nemen aan een door ons georganiseerde tour moet je zelf een reisverzekering afsluiten, zoals ook genoemd in onze algemene voorwaarden.

VvkR en STO Reisgarantie

Further Adventures© is in het proces om lid te worden van de Vereniging voor kleine Reisorganisaties (VvkR). Dit is het alternatief voor de ANVR, speciaal voor kleinschalige reisorganisaties. Ook zijn we in het proces om lid te worden van Garantiefonds STO. Dit is het alternatief voor de SGR, speciaal voor kleinschalige reisorganisaties. Aangesloten zijn bij STO biedt jou als reiziger de garantie dat je jouw betaalde reisgelden terug ontvangt wanneer onze reisorganisatie failliet of in financieel onvermogen raakt. 

Gezondheid

Algemene gezondheid

We verwachten van elke deelnemer een goede lichamelijke en psychische conditie.

We brengen veel en actief tijd door in de natuur, in de bosrijke omgeving van dit deel van Europa kunnen teken zijn.

CORONA

Onze anderhalve meter maatregelen zorgen ervoor dat je zorgeloos en met gezonde afstand op avontuur kunt gaan. Zie hier een overzicht van onze corona-safe trip facts.

Inentingen

Voor dit deel van Europa zijn geen inentingen nodig. Je kunt overwegen om je in te laten enten tegen tekenbeten, wij raden aan je te laten informeren bij de GGD. Neem sowieso een tekenpincet mee en check jezelf elke dag. 

EHBO

We raden aan om een kleine, persoonlijke EHBO kit mee te nemen, met basis items zoals paracetamol, pleisters en voldoende eventuele voorgeschreven medicijnen. Er is standaard een EHBO kit aanwezig in de begeleidersauto. 

Twijfel?

Twijfel je of je gezondheid een belasting vormt voor de rest van de groep? Neem hierover dan voor de boeking contact met ons op.

Hoe werkt het als ik eenmaal op locatie ben?

Uitleg over de 4WD terreinwagen

Jouw tijdelijke 4WD terreinwagen

Jij bestuurt je eigen gehuurde auto en zit met jouw gezelschap in deze auto. De terreinwagens kunnen bestuurd worden met een normaal rijbewijs B. Natuurlijk krijg je uitgebreide uitleg over de functies van de 4WD. De begeleidersauto rijdt tijdens de gehele tour voorop en wij als begeleiders zijn ten alle tijden beschikbaar voor informatie en begeleiding. 

 

Elke auto is goed voorbereid voor het rijden van terrein en is uitgerust met recovery gear. Voor elke trip worden de auto’s uitgebreid nagekeken. In je auto is een basis EHBO kit, brandblusser, reserveband en een walkie talkie voor communicatie tijdens het rijden.

Brandstof en water

Onderweg zullen we uiteraard moeten tanken, de brandstofkosten zijn inbegrepen in de tourprijs. In je auto is een jerrycan met water aanwezig voor handen wassen en tanden poetsen.

Auto verzekering

Je huurauto is WA verzekerd. Wij gaan ervan uit dat je er als bestuurder alles aan doet om zorgvuldig met de auto om te gaan en dat je op een verantwoordelijke manier zult rijden. Wordt er schade gereden door nalatigheid, dan zijn de kosten voor jou. Voor aanvang van de tour ontvangt de bestuurder van elke huurauto een disclaimer (verklaring), waarin je aangeeft dat je de voorwaarden begrijpt en accepteert. 

Reparaties of vervanging auto

Mocht er onderweg iets gebeuren met de auto, zorgen wij ervoor dat deze gerepareerd ofwel vervangen wordt zodat de tour voortgezet kan worden.

Meerijden met eigen auto

Uiteraard is het ook mogelijk om met je eigen 4WD aan te sluiten, neem contact op voor een op maat gemaakte offerte.

 

Off-road rijden

Met respect voor bewoners en natuur

De reden om van de gebaande paden te gaan, is om bijzondere plekken in de mooie natuur te kunnen bereiken. De door ons uitgestippelde off-road routes lopen altijd via bestaande, door de mens gemaakte paden. We rijden niet dwars over velden zonder enige bestaande tracks. Onze doorgang is altijd in overeenstemming met de lokale bevolking en we doen ons uiterste best om beschadiging aan het eco-systeem te voorkomen.

Deskundige begeleiding

Je wordt deskundig begeleid in het gebruik van de vierwielaandrijving en lastige passages pakken we gezamenlijk aan, onder toezicht van ervaren off-road instructeur Tomek. We hebben altijd een alternatieve route achter de hand, mocht een deel van het geplande traject tijdelijk onbegaanbaar blijken vanwege weer of andere omstandigheden. Linksom of rechtsom, je komt altijd aan op de plek van bestemming. 

Veiligheid

Duidelijke instructies

Een avontuur zou geen avontuur zijn zonder de uitdagingen en een rauw randje. Wij bereiden je zo goed mogelijk voor op je 4x4 trip d.m.v. een rustige uitleg en duidelijke instructies over je huurauto bij aankomst. 

Veiligheid onderweg en persoonlijke begeleiding

Tijdens de tour komen we mogelijk situaties tegen waarbij extra begeleiding gewenst is. Belangrijk is om ten alle tijden de instructies van off-road instructeur Tomek op te volgen. Je rijdt in een auto die niet van jou is, in landen waar de rijstijl en kwaliteit van de wegen anders zijn dan je misschien gewend bent. 

Veiligheid in de landen

De regio’s in landen die we bezoeken zijn door het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangegeven als veilig. Wij bewegen ons regelmatig in deze regio’s en hebben een uitgebreid netwerk om op terug te vallen mocht er zich een vervelende situatie voordoen.

Corona update juni 2020: Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om naar Polen en Roemenië te reizen. Verwacht wordt dat de grenzen van Oekraïne ook snel weer zullen openen. Wij snappen dat deze situatie het lastig maakt om definitieve beslissingen te nemen. Daarom nemen wij boekingen aan onder flexibele voorwaarden en houden de situatie scherp in de gaten. Zo kun je een optie nemen op een tour en beslis je pas 1,5 week van tevoren of je echt meegaat. Even goede vrienden.

 

Kamperen in de natuur

Wildkamperen waar het mag

Op de door ons geselecteerde wildkampeerplekken is het toegestaan om te kamperen. Samen met de hele groep zorgen we ervoor dat we onze kampeerplek altijd achter laten zoals we hem gevonden hebben, zonder de natuur te verstoren.

Sanitaire voorzieningen

De wildkampeerplekken hebben geen sanitaire voorzieningen zoals op een reguliere camping. De begeleidersauto heeft een buitendouche in de vorm van een tent en normale douchekop met lauwwarm water. Er is geen toilet of stromend water. Alle auto’s hebben een jerrycan met water voor handen wassen en tanden poetsen. 

Back to basic tentje of safari-style daktent?

Voor de kampeerovernachtingen bieden we twee mogelijkheden: 

Optie 1: Een tweepersoonstent met slaapmatje zijn inbegrepen in de tourprijs. Slaapzak, lakenzak en kussen neem je zelf mee.

Optie 2: Tegen meerprijs kun je in een heuse safari-style daktent met matras slapen. Dit kun je aangeven bij je reservering. Slaapzak en kussen neem je zelf mee.

Kampeeruitrusting

Wij zorgen voor kampeertafels, klapstoelen en buitenverlichting, maar een hoofdlampje of zaklamp is handig om zelf mee te nemen. Je ontvangt een handige meeneemlijst na je boeking, zodat je goed voorbereid aan het kampeeravontuur begint.

Bij slecht weer

Bij slecht weer is er een grote tent om gezamenlijk onder te kunnen zitten. Bij aanhoudende regen kunnen we in overleg kiezen voor alternatieve overnachtingsmogelijkheden.

Accommodatie

Elke tour heeft (minstens) één overnachting in een accommodatie of op een officiële camping (met sanitaire voorzieningen), deze is/zijn in de tourprijs inbegrepen en staat/staan per individuele tour omschreven.

Eten en drinken

Speciaal outdoor menu

Voor elke tour bereiden we een menu voor, een deel van de ingrediënten kopen we bij boeren of op de lokale markt onderweg. Op deze manier steunen we de lokale middenstand en eten we producten die geen lange afstanden hebben afgelegd. 

De veldkeuken

Chef Tomek kookt in het veld, de voorbereidingen en afwas doen we allemaal gezamenlijk. Er zijn borden, bestek en bekers aanwezig. Koffie, thee, ontbijt, lunch en diner zijn in de prijs inbegrepen. 

Snacks, frisdrank en alcohol

Tussendoortjes kun je zelf meenemen. Onderweg stoppen we op plekken waar je snacks, frisdrank, sap en alcohol kunt kopen.

Lokale restaurants

Bij sommige tours lunchen we in lokale eetgelegenheden, zie info per specifieke tour. Ook deze maaltijden zijn inbegrepen in de tourprijs. Alcohol en frisdranken zijn voor eigen rekening. 

Drinkwater

De begeleidersauto heeft een waterfiltersysteem waar je veilig drinkwater uit kunt tappen. Neem je hervulbare fles mee om plastic te besparen.

Voedselallergieën of dieetrestricties

We koken in het veld voor de hele groep. Binnen de mogelijkheden die we hebben proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met voedselallergieën en dieetrestricties. Heb je bepaalde voedselallergieën of dieetrestricties? Laat het ons weten bij je reservering. 

Hoe kan ik zo’n mooi avontuur boeken?

Vul het boekingsformulier in

Boekingsformulier

Een mooie trip gevonden? Vul het boekingsformulier in. Zodra wij dit formulier hebben ontvangen, nemen wij contact met je op. 

Aanbetaling en bevestiging

Bij een boeking vragen wij een aanbetaling van 25% van de totale reissom, met een minimum van €150,- per persoon. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld die je we je per e-mail versturen. Als de tour definitief doorgaat ontvang je de factuur over het restbedrag, een informatiepakket met alle details en een handige meeneemlijst.

Garantiefondsregeling via STO

Further Adventures© is in het proces om zich aan te sluiten bij het STO garantiefonds om hiermee te voldoen aan de richtlijn pakketreizen. Hiermee heb jij als reiziger de zekerheid dat het reeds betaalde deel van de reissom aan je wordt uitgekeerd mocht Further Adventures in financieel onvermogen komen en niet meer in staat zijn de geboekte reis tot uitvoering te brengen.

Algemene Voorwaarden

Wij zullen er alles aan doen om je reiservaring vlekkeloos en aangenaam te laten verlopen. Om de kans dat er toch iets mis gaat zo klein mogelijk te maken, beroepen wij ons op deze Algemene Voorwaarden. Lees ze goed door, dan weet jij wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten.

F.A.Q.

Heb je de informatie die je zoekt nog niet kunnen vinden? Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

 
 
CONTACT

Suzanne Beulens

+31 (0)6 249 508 27

hello@further-adventures.nl

KvK nr. 30269791

BTW nr. NL166320912B01

Rekening nr.

NL89 TRIO 0198 0407 17

INFORMATIE

VOLG ONS EN MIS NIETS!

REISGARANTIE

VVKR: in proces

STO GARANTIE: in proces

NIEUWSBRIEF

Mis nooit aanbiedingen en het laatste nieuws - schrijf je nu in!

Algemene Voorwaarden

Privacy en cookies

© 2020 by Further Adventures