top of page
off-road rijden door de bergen.jpg

VOORBEREID OP 4X4 REIS

Voorbereiding van je reisauto

Voorbereiding van je 4x4 reisauto

Voor een offroad reis met Further Adventures heb je een 4x4 auto in optimale staat nodig. Je reisauto dient voor de start van de reis uitgebreid nagekeken te zijn. Vertel je garagist dat je een intensieve offroad reis gaat maken.

Waarom moet je reisauto in optimale staat zijn

Onze 4x4 reizen vragen veel van de auto; allereerst leg je vele kilometers over het asfalt af om bij het startpunt van de reis aan te komen. Eenmaal ter plekke rij je over gemengd terrein zoals gravel paden, modderige tracks, rotsige paden, steile hellingen, bergrichels, wasbordwegen, begroeide bospaden, los zand, duingebieden, rivierdoorwadingen.

Wees je bewust van het volgende

Je gaat met je 4x4 auto afgelegen berggebieden in, ver weg van civilisatie en directe hulp.

 

Bij autopech buiten de asfaltwegen kun je niet terugvallen op een reguliere sleepdienst.

 

Autopech zorgt voor oponthoud voor de hele groep. Dat is op zichzelf geen probleem en zien we als onderdeel van een reis als deze. Maar autopech die je had kunnen voorkomen door goede voorbereiding is voor niemand leuk.

Voorbereidingstips voor je 4x4 reisauto

Naast reisbegeleider, offroad instructeur, outdoor chef en bush mechanic is Tomek een hulpvaardige vraagbaak. Hij geeft je graag tips over de voorbereiding van je reis auto.

 

Weet je niet zeker welke banden je moet kopen? Twijfel je over het type 27MC radio? Aarzel je over welke recovery gear handig is? Of ben je van plan een nieuwe bumper te monteren? Tomek denkt graag met je mee. Stuur gerust een mail, appje of bel +31 6 249 508 27.

Orientatie voor aanschaf van een 4x4 reisauto

Mocht je nog geen 4x4 auto hebben en overweeg je er een aan te schaffen? Het aanbod kan overweldigend zijn en de keuze voor de ideale reisauto is zeer persoonlijk. Ook hier kan Tomek je in adviseren op basis van zijn eigen ervaringen.

Hoe bereid ik me voor op dit avontuur?

Is zo'n 4x4 reis wel of niet iets voor mij?

Om verkeerde verwachtingen en teleurstellingen te voorkomen, hebben we het volgende op een rijtje gezet:

Voor wie zijn deze 4x4 tours niet bedoeld?

De 4x4 tours met Further Adventures zullen niet in de smaak vallen bij mensen die ofwel vanwege overmatige bezorgdheid over hun terreinwagen, ofwel vanwege hun rijvaardigheid, ofwel vanwege huisdieren die meereizen in de auto, geen actief rijtempo kunnen volgen in gemengd terrein.

 

De 4x4 reizen zijn niet geschikt voor adrenalinejunkies die vooral willen lieren en expres de limieten van hun auto willen opzoeken. Chauffeurs die koste wat het kost krassen in de lak willen voorkomen zullen niet kunnen genieten van hun 4x4 tocht; door dichte begroeiing op sommige routes is dit onmogelijk.

 

De tracks tijdens onze tours zijn niet geschikt voor SUV’s of 4x4 auto’s met hoge camperopbouw. Je terreinwagen heeft een zekere mate van bodemvrijheid nodig, lage giering en minimaal 31” AT banden.

Voor wie zijn deze 4x4 tours dan wel bedoeld?

Een 4x4 tocht met Further Adventures is echt iets voor jou als je gevoel hebt voor auto rijden en als je graag technische offroad uitdagingen aanpakt op een rationele en weloverwogen manier.

 

Je kunt een actief rijtempo volgen in gemengd terrein om geweldige uitzichtpunten en kampeerplekken diep in de wildernis te bereiken. Dit betekent niet dat we door het land scheuren, maar om de hele route te kunnen rijden die wij met veel zorg hebben samengesteld, is het nodig om als team een bepaald tempo aan te houden.

 

Verder kun je het meest genieten van een 4x4 reis als deze, als je avontuurlijk bent ingesteld en met een flexibele houding op pad gaat.

 

Houd er rekening mee dat er zich onderweg technische problemen kunnen voordoen zoals autopech, een lekke band, recovery acties bij vastlopen etc. Deze uitdagingen lossen we samen op als team. Dit kan de rij dag verlengen, maar door efficiënt te rijden als team, is hier ruimte voor ingecalculeerd. En anders is er altijd een plan B. En een plan C.

Voor wie zijn deze reizen wel of niet bedoelfd

Vervoer naar het startpunt van je trip

Deelname met je eigen terreinwagen

De datum, locatie en het tijdstip van ontmoeting staan vernoemd in de touromschrijving die je van ons ontvangt. Je komt met je eigen 4x4 auto naar het startpunt van de tour. Na afloop van de tour rij je op eigen gelegenheid terug naar huis, of verder naar je volgende bestemming.

Check je documenten

Visa en paspoort

Als je als Nederlands paspoorthouder een visum nodig hebt voor een van de tours, wordt dat aangegeven in de tour omschrijving. Voor een bezoek aan landen buiten de EU geldt dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn op het moment van retour naar Nederland.

Geld

Veel van de landen die we bezoeken hebben een eigen munteenheid. Je kunt pinnen of euro’s wisselen bij aankomst bij de grens of op de luchthaven. Bij grensovergangen tijdens de reis zullen we stoppen bij een wisselkantoor of bank. Details hierover vind je in de touromschrijving die je per mail van ons ontvangt.

Verzekering

Eigen reisverzekering

Om deel te nemen aan een door ons georganiseerde tour is het verplicht om zelf een dekkende reisverzekering af te sluiten, zoals ook genoemd in onze algemene voorwaarden.

VvkR en STO Reisgarantie

Further Adventures is lid van de Vereniging voor kleine Reisorganisaties (VvKR). Dit is het alternatief voor de ANVR, speciaal voor kleinschalige, gespecialiseerde reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

Ook zijn we lid van Garantieregeling STO Garant. Dit is het alternatief voor de SGR, speciaal voor kleinschalige tour operators. Het feit dat wij aangesloten zijn bij STO Garant biedt jou als reiziger de garantie dat je jouw betaalde reisgelden terug ontvangt wanneer onze reisorganisatie failliet gaat of in financieel onvermogen raakt. 

Gezondheid

Algemene gezondheid

We verwachten van elke deelnemer een goede lichamelijke en psychische conditie.

Inentingen

We brengen veel en actief tijd door in de natuur, vaak in bosrijke omgevingen waar teken kunnen zijn. Je kunt overwegen om je in te laten enten tegen tekenbeten, wij raden aan je te laten informeren bij de GGD. Neem sowieso een tekenpincet mee en check jezelf elke dag. Voor reizen buiten Europa raden wij aan om je te laten informeren bij de GGD over mogelijke inentingen.

EHBO

Er is een EHBO kit aanwezig in de begeleidersauto, maar wij raden aan om een persoonlijke EHBO kit mee te nemen, met basis items zoals paracetamol, pleisters en voldoende eventuele voorgeschreven medicijnen.

Twijfel?

Twijfel je of je gezondheid een belasting vormt voor de rest van de groep? Neem hierover dan voor de boeking contact met ons op.

bottom of page