top of page
Slapen in een yurt tijdens de Kirgizië rondreis.jpg

KIRGIZIË RONDREIS MET 4X4

ONTDEK KIRGIZIË ALS EEN OFFROAD NOMADE

DATUM NOG TE BEPALEN

Rivierdoorwading met 4x4 auto in Kirgizie.jpg

HIGHLIGHTS

Rij offroad door de Hemelse Bergen van Tian Shan

Slaap bij de nomaden in een traditionele yurt

Kijk je ogen uit op de Osh Bazaar in Bishkek

Zwem in het helderblauwe Issyk Kul Lake

Test je 4x4 skills op bergpassen boven 3500m

 

Kijk uit over het mysterieuze Kel Suu Lake

 

Wandel door de oudheid in de Tash Rabat Caravanserai

4X4 TRIP FACTS

 

Type reis: Fly & Drive offroad reis

 

4x4 huurauto: Mitsubishi Pajero Sport (of vergelijkbaar)

 

Route: 40% asfalt 60% offroad, waarvan delen pittig

Hoogste punt: Ara Bel Pass 3839m

 

Aantal kilometers: +/- 2500km

Compacte groep: min 4 max 7 auto’s

Overnachtingen: wildkamperen, hotels en yurts

Begeleiding: lokale en Nederlands sprekende gids

Visum: niet nodig voor EU paspoorthouders

Yurt camp in Kirgizië.jpg

EEN AVONTUURLIJKE KIRGIZIË RONDREIS DOOR HET MAGISCHE LAND VAN DE NOMADEN

Eindeloze bergen met besneeuwde toppen, kraakheldere meren, kleurig geklede nomaden, eagle hunters en uitgestrekte valleien met yurts en wilde paarden. Dat zijn de ingrediënten voor je avontuurlijke groepsreis door Kirgizië in een notendop. Een onontdekt paradijs dat klaar ligt om via onverharde wegen en afgelegen bergroutes te verkennen.

Avontuurlijke self drive 4x4 rondreis door Kirgizie.jpg

WANNEER

Datum nog te bepalen

WAAR

Start en eind: Bishkek, Kirgizië

 

WAT

Een begeleide, self-drive, avontuurlijke rondreis met 4x4 huurauto via uitdagende en adembenemende bergroutes. 

 

WIE

Voor 4x4 avonturiers die niet terugdeinzen voor bergpassen boven de 3500 meter en een beker gefermenteerde merrie melk bij de locals.

PRIJS

Wordt binnenkort bekend gemaakt.

TIAN SHAN - DE HEMELSE BERGEN VAN KIRGIZIË

Het Tian Shan gebergte strekt zich uit over de hele breedte van Kirgizië. Met haar besneeuwde pieken van tot wel 7000m hoogte bieden deze zogenaamde “Hemelse Bergen” spectaculaire uitzichten en fantastische offroad routes. Het grootste deel van de routes door het Tian Shan gebergte stamt nog uit de tijd van de Sovjet Unie en je kunt er alleen komen met een 4x4 auto. Een uitstekend gebied om te gaan verkennen tijdens onze avontuurlijke rondreis! 

“Volgens een oude traditie, werd er een glaasje wodka gedronken bij aankomst op de bergpassen van Kirgizië. Aan de ene kant een bedankje voor de succesvolle bestijging, aan de andere kant een kleine aanmoediging voor de afdaling.”

KIRGIZIË: LAND VAN BERGPASSEN EN GLETSJERMEREN

Zet je hoogtevrees maar even aan de kant, want we trotseren bergroutes langs steile afgronden. In ruil daarvoor krijg je waanzinnige uitzichten en een ongeëvenaard gevoel van overwinning als je de bergpas bereikt. "Hoge pieken, diepe dalen" zeggen ze wel eens. In het geval van Kirgizië is dit helemaal waar. En in die dalen bevinden zich de mooiste gletsjermeren...We kamperen aan het mysterieuze Kel Suu Lake, volgen de kustlijn van Issyk Kul en slapen in een yurt aan het meer van Son-Kul. 

Offroad rijden door Kirgizië.jpg
Het meer van Kel Suu in Kirgizië.jpg

GASTVRIJE NOMADEN EN HUN TRADITIONELE YURTS

Als moderne nomaden reizen we in karavaan van plek naar plek en onderweg komen we de lokale nomaden tegen. Deze nomadische herders leven van hun vee en verplaatsen zich in de zomer naar de hogere bergweides. Hier kan het vee grazen in het verse gras en zetten de nomaden hun traditionele tenten op, in Kirgizië ook wel yurts genoemd. Als je tussen al dat natuurschoon moet kiezen waar je je yurt neerzet, zit je zelden verlegen om een mooie plek. Tijdens deze Kirgizië rondreis overnacht je twee keer in een yurt en kun je kennis maken met de cultuur, het eten en de gastvrijheid van de Kirgizische nomaden.

Wat anderen zeggen over hun 4x4 reis met Further Adventures

"In geuren en kleuren kunnen we nu vertellen over de adembenemende landschappen, hoe het is om door een snelstromende rivier te rijden en hoe dat nou werkt met wild kamperen." 
Avontuurlijke tocht te paard in Kirgizië.jpg
Slaap in een traditionele yurt tijdens je 4x4 tour door Kirgizië.JPG

OVERBLIJFSELEN VAN DE ZIJDEROUTE: TASH RABAT CARAVANSERAI

Het unieke architectonische monument Tash Rabat Caravanserai is één van de weinige gebouwen in Kirgizië die bewaard zijn gebleven uit de tijd van de zijdehandel. Deze plek is gebouwd in de bloei van de oude Zijderoute in de 15e eeuw. Gelegen op 3600m en midden in de bergen, bood de karavanserai bescherming en een overnachtingsplek voor Silk Road handelaren die het Tian Shan gebergte wilden oversteken. Tash Rabat is een prachtig historisch en architectonisch monument in een indrukwekkende setting. En de "weg" ernaartoe is al even prachtig... 

Eagle hunter in Kirgizië.jpg
Avontuurlijk reizen door Kirgizië met 4x4.jpg
Een warm welkom in Kirgizië.jpg

NEDERLANDSTALIGE ÉN LOKALE BEGELEIDING

Naast de Nederlandstalige begeleiding van het Further Adventures team, rijdt er een ervaren lokale, Engelssprekende Kirgizische gids en lokale chauffeur mee. Zij kennen de route, de lokale taal en cultuur. En dat is mooi, want zo kom je op unieke plekken én leer je van alles over het land en de lokale gebruiken.

BIJZONDER OVERNACHTEN IN DE NATUUR

De uitgestrekte valleien en oevers van kristalheldere bergmeren bieden fantastische plekken om in het wild te kamperen. Meer dan de helft van de nachten tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kirgizië overnachten we midden in de natuur. Geen voorzieningen, geen drukte. Wel kampvuur, rust, ruimte en de Melkweg boven je hoofd. Spectaculaire uitzichten vanuit je daktent gegarandeerd!

Haarspeldbochten in Kirgizië.JPG
Offroad adventure in Kirgizië.jpg

IS HET NOU KIGIZIË, KIRGISTAN OF KYRGYZSTAN?

Deze benamingen worden door elkaar gebruikt maar duiden alle drie hetzelfde land aan. Misschien heb je de term “stan landen” wel eens horen vallen. Dat is de aanduiding voor de landen in Centraal Azië waarvan de naam eindigt op -stan. In dat geval past de benaming Kirgistan mooi in dit rijtje. Kyrgyzstan met y’s is de Engelstalige benaming voor Kirgizië. En officieel heet het land Kirgizische Republiek…

Kortom: al deze namen beschrijven hetzelfde prachtige land, maar dan net even met een andere spelling.

Offroad adventures tijdens de Kirgizië 4x4 rondreis.JPG
Avontuurlijke routes langs besneeuwde bergtoppen in Kirgizië.jpg

IS DEZE REIS WAT VOOR MIJ?

Om verkeerde verwachtingen of teleurstellingen te voorkomen, leggen we hier uit wat je wel en niet kun verwachten van een 4x4 reis met Further Adventures.

ETEN EN DRINKEN

Tijdens deze 4x4 rondreis ga je de smaken van Kirgizië proeven. We eten bij nomadenfamilies, worden aan tafel ontvangen in een guesthouse en gaan uit eten in de hoofdstad Bishkek. 6 x ontbijt, 4 x lunch 6 x diner zijn inclusief, de details vind je in de infomap.

In je 4x4 huurauto vind je kookuitrusting om zelf iets klaar te maken op de wildkampeer plekken. Je kunt ervoor kiezen om voor jezelf te koken of we koken als groep. (Tip: gids Tomek is chef van beroep). Inkopen doen we onderweg.  

OVERNACHTEN

Altijd al eens wakker willen worden in een nomadentent? Dat gaat tijdens deze avontuurlijke reis gebeuren! Je slaapt 2 x in een yurt, 3 x in een hotel en 1 x in een guesthouse: deze overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs. 

De overige nachten slaap je in je daktent op waanzinnige plekken midden in de natuur. 
Spectaculaire uitzichten vanuit je daktent gegarandeerd! Wel even zelf een slaapzak en kussen meenemen. In de maand september is de temperatuur over het algemeen aangenaam om te kamperen.

REISTIJDEN EN AFSTANDEN

De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep en zullen variëren tussen 80-240 km per dag, afgewisseld met uitkijkpunten, koffiestops, excursies, lunch of een spontane uitnodiging voor de thee bij locals. 

 

De totale afstand van de 4x4 rondreis door Kirgizië is ongeveer 2500 km. Houdt er rekening mee dat de opgegeven route ter plaatse kan worden gewijzigd ivm het weer, wegomleidingen of andere onvoorziene omstandigheden.

LEVEL

Er staat een goed voorbereide 4x4 met daktent voor je klaar in Bishkek: een Pajero Sport automaat (of vergelijkbaar). Enige ervaring met, en inzicht in, het off-road rijden is gewenst maar niet noodzakelijk. Zo’n 40% van de route gaat over asfalt. Bij de andere 60% komen we spannende passages en hoge bergpassen tegen. Daar waar we uitdagende offroad stukken tegenkomen zullen we als groep samenwerken en zullen we je uiteraard zorgvuldig begeleiden. 

 

We rijden hoog in de bergen langs diepe afgronden en komen uitdagende tracks met veel steile hellingen en dalingen tegen. We gaan technisch rijden over rotsachtige paden en doorwaden rivieren. We rijden routes rond gletsjermeren en door zeer afgelegen gebieden waarvoor je zelfs speciale permits nodig hebt om er te mogen komen. Als dat niet in de categorie avontuurlijk reizen van de gebaande paden valt, dan weten wij het ook niet meer! 

Bishkek Kirgizië.jpg
Kirgizië.JPG

PRIJS
2 personen in 4x4 huurauto obv. 2 persoonskamer

  / pp

Reis je met meer dan 2 personen in de auto?

Neem gerust even contact, dan maken we een offerte. 

INCLUSIEF

Transfers tussen hotel en vliegveld in Bishkek

 

4x4 auto met daktent

Autoverzekering

Walkie Talkie

Satelliettelefoon in begeleidersauto

Kook- en kampeeruitrusting 

Een deel van de maaltijden (zie infomap)

 

4 overnachtingen in hotel / guesthouse

 

2 nachten in een yurt

Bijzondere wildkampeerplekken

Lokale gids en chauffeur in support vehicle

Nederlandstalige reisbegeleiding

City tour in Bishkek met lokale gids en minibus

Border permits, ecologische fees en excursies 

 

Offroad begeleiding en tips

Overlanding tips & tricks

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Vliegtickets van en naar Bishkek, Kirgizië

Reis- en annuleringsverzekering

Auto borg

Brandstof

 

Overige hotelovernachtingen

1 persoonskamer supplement (110 euro)

Slaapzak en kussen

Optionele excursies of activiteiten

 

Een deel van de maaltijden (zie infomap)

Gebruikskosten satelliettelefoon

 

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi

Roadtrip Kirgizië.jpg

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png
bottom of page