top of page
4x4 tracks in de Balkan.jpg

MONTENEGRO EN ALBANIË
ONTDEK DE MOOISTE ROUTES VAN DE BALKAN IN EEN 4X4

24 JULI - 6 AUG 2023 - VOLGEBOEKT

Een spectaculaire 4x4 zomervakantie reis in de Balkan
Met eigen terreinwagen of 4x4 huurauto

Montenegro en Albanië zijn twee prachtige landen in de Balkan, elk met een heel eigen karakter en landschap. De spectaculaire offroad routes met geweldige uitzichten, een rijk en divers cultureel verleden, de gastvrije mensen en het mediterrane klimaat vormen de ideale ingrediënten voor een onvergetelijke 4x4 kampeerreis.

In Montenegro vind je ruige landschappen vol rotsachtige bergen, smaragdgroene rivieren en wilde meren. Albanië trakteert ons op panoramische offroad-routes door woeste, dunbevolkte berglandschappen en unieke wildkampeerplekken in canyons en op wilde stranden. 

Wildkamperen in de Kucka bergen in Montenegro.jpg

HIGHLIGHTS

Rij offroad door de Albanese Alpen

Maak kennis met de herders aan de Katun Road

Sprokkel je kampvuur bij elkaar in het Kucka gebergte

Zwem in het kraakheldere water van Osum Canyon

Proef de smaken van de Balkan

 

Rits je daktent open aan het Shkoder Meer

 

Wandel door het dorpje Teth in de Vervloekte Bergen

Spot pelikanen tijdens de Crnojevića riviercruise

4X4 TRIP FACTS

Start 24 juli: Grab, Montenegro

Einde 6 augustus: Sarandë, Albanië

Type reis: 4x4 kampeerreis

Route: onverharde wegen en asfalt

 

Aantal kilometers: +/- 1900km

Compacte groep: min 5 max 7 auto’s

Overnachtingen: wildkamperen en campings

Rijden door de Vervloekte bergen in Albanië.jpg

OP PAD MET EEN 4X4 HUURAUTO

Geen eigen terreinwagen? Of geen zin of tijd om naar het startpunt van de tour te rijden? Geen probleem. Wij verhuren een volledig uitgeruste Toyota Landcruiser 100 met alles er op en er aan om volop te kunnen genieten van deze offroad reis.

Wildkamperen in de canyon.jpg

WANNEER

24 JULI - 6 AUG 2023 - VOLGEBOEKT

WAAR

Startpunt: Grab, Montenegro

Eindpunt: Sarande, Albanië

 

WAT

Een 14-daagse begeleide outdoor kampeerreis met eigen terreinwagen of 4x4 huurauto door het spectaculaire berglandschap van de Balkan.

 

WIE

Voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een originele self-drive 4x4 groepsreis boordevol mooie routes, prachtige landschappen, bijzondere cultuur en heerlijk eten.

PRIJS

€ 990 euro per persoon

DE VERVLOEKTE BERGEN VAN ALBANIË

Tijdens dit offroad avontuur verkennen we adembenemend mooie routes door nationale parken en ruige canyons met hoge kliffen. We rijden door het imposante bergmassief van de Albanese Alpen, ook wel de Vervloekte Bergen genoemd. We genieten van de lekkere lokale keuken, rijden offroad tracks door verschillende nationale parken en waar mogelijk nemen we een verfrissende duik in een van de prachtige meren of de zee. 

DURMITOR NATIONAL PARK IN MONTENEGRO

In Montenegro rijden we door uit rotsen uitgehouwen tunnels en slingeren door alpine weiden en pittoreske valleien. We verkennen het Durmitor National Park dat op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat en gaan raften op de Tara (optioneel), een rivier die door een van de mooiste canyons van Europa stroomt. We bezoeken historische steden en eeuwenoude kloosters. Ook maken we een rivier cruise door het indrukwekkende Pavlova Strana fjord. 

4x4 groepsreis in de Balkan
Wildkamperen bij het meer.jpg

BIJZONDER OVERNACHTEN IN DE WILDERNIS

Deze regio biedt geweldige plekken om in het wild te kamperen. Een kampvuur onder de sterren en wakker worden op een spectaculaire plek met fantastisch uitzicht – mooie herinneringen gegarandeerd! 

Mooie gravel routes door de Balkan.jpg
Zwemmen in azuurblauwe meren.jpg
Offroad rijden door canyons.jpg

LEVEL

Voor deze 4x4 vakantiereis is een standaard terreinwagen met volledige kampeeruitrusting voldoende. Onder standaard terreinwagen verstaan we een 4x4 met op z’n minst 31” AT banden, lage gearing en basis recovery uitrusting van goede kwaliteit, zoals kinetisch touw en harpsluiting. Een goed werkende 27MC radio is essentieel voor de communicatie.

 

Enige ervaring met, en inzicht in, het off-road rijden is gewenst maar niet noodzakelijk. Het grootste deel van de route rijden we over grindpaden en smalle, verharde wegen, maar we komen ook steile, rotsachtige hellingen en diepere sporen tegen. In Albanië zijn er een paar steile, technische stukken, waar we je uiteraard begeleiden, en zijn de onverharde wegen vaak in slechte staat. Afhankelijk van het weer kunnen sommige passages wat lastiger zijn. Daar waar we uitdagende stukken tegenkomen zullen we je uiteraard zorgvuldig begeleiden.

ETEN EN DRINKEN

Tijdens deze reis ben je zelfvoorzienend; je neemt je eigen kookspullen en watervoorraad mee. Maaltijden zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Waar mogelijk kunnen we lokale specialiteiten proeven. En dat is de moeite waard: heerlijke verse groenten en fruit, gedroogde ham, kazen, olijven en huisgemaakte dranken van uiteenlopende promillages. Uiteraard zijn er onderweg genoeg plekken om je voorraden aan te vullen om op de wildkampeerplekken zelf te koken. 

OVERNACHTEN

We ontmoeten elkaar op een camping in het uiterste noorden van Montenegro. Vanuit deze camping kunnen we rafting organiseren (optioneel).

Tijdens deze reis overnachten we vijf keer op een camping met voorzieningen. 
Deze overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs. 
Mogelijk slapen we nog ergens op een camping; reken dan op ongeveer 7 euro pp. De overige nachten kamperen we in het wild, midden in de weidse natuur.

REISTIJDEN EN AFSTANDEN

De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep en zullen variëren tussen 60-200 km per dag, afgewisseld met uitkijkpunten, koffiestops, excursies en lunch. We vertrekken rond 9:00 en streven ernaar om voor 18.00 uur aan te komen op onze overnachtingsplek. De totale afstand van de route is ongeveer 1900 km. Houdt er rekening mee dat de opgegeven route ter plaatse kan worden gewijzigd ivm het weer, wegomleidingen of andere onvoorziene omstandigheden.

IS DEZE REIS WAT VOOR MIJ?

Om verkeerde verwachtingen of teleurstellingen te voorkomen, leggen we hier uit wat je wel en niet kun verwachten van een 4x4 reis met Further Adventures.

Wildkamperen op onvergetelijke plekken.j
Prachtige uitzichten over de canyon.jpg

PRIJS
2 personen in eigen 4x4

€ 990 / pp

Elke extra persoon in de auto: € 300

PRIJS
2 personen in 4x4 huurauto

 € 1990 / pp

Elke extra persoon in de auto: € 300

Je 4x4 huurauto is comfortabel voor 4 personen met bagage. De huurauto is inclusief WA verzekering, groene kaart, 27MC radio, tent(en), volledige kampeer- en kookuitrusting, koelkast en watertank.

Je neemt zelf een slaapzak, matje en persoonlijke spullen mee. Pick up en drop off 4x4 huurauto in overleg.

Huurauto prijzen

INCLUSIEF

Welkomstdiner met lokaal aperitief

 

5 overnachtingen op een camping

1 outdoor diner op open vuur bereid door chef Tomek

Wildcamps op bijzondere plekken

Rivier cruise door het Pavlova Strana fjord

Routevoorbereiding

Offroadbegeleiding en tips

Technische ondersteuning

Enthousiaste reisbegeleiding 

 

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Reis tussen thuis en start en eind van de tour

 

Brandstof, autokosten, tol en ferrykosten 

Reis-, annulerings- en autoverzekering

 

Overige campings of hotels

 

Eten en drinken (tenzij anders vermeld) 

 

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png
bottom of page