top of page

4X4 REIS DOOR DE WILDE NATUUR VAN SERVIE

In het voorjaar van 2023 gingen we op pilot reis door de wilde natuur van het prachtige Servië. Dit land was voor ons een nieuwe 4x4 bestemming. Inmiddels hebben we een aantal prachtige routes uitgestippeld met stops bij bijzondere watervallen, mooie uitkijkpunten en gave kampeerplekken.

 

We konden nog niet alle routes checken, dus deze 4x4 tour door Servië is nog niet helemaal vastomlijnd. Dat vraagt een zekere mate van flexibiliteit van de deelnemers. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een track niet (meer) begaanbaar is en we om moeten keren, of dat we op sommige dagen even moeten speuren naar een mooie wildkampeerplek en misschien niet stipt om 18:00 klaar zijn om het kamp op te zetten. Kortom; voor de echte avonturiers!

SERVIE 4X4 KAMPEERREIS
4X4 REIS IN DE BALKAN

3 t/m 12 juni 2024 - NOG PLEK VOOR 1 EQUIPE!

Offroad bosroutes in Servie.jpg
Waterval in Servië.jpg
Prskalo waterval in Servië.jpg

WAT GA IK MEEMAKEN TIJDENS DEZE 4X4 REIS DOOR SERVIE

Onze route voert van de oevers van de Donau door het dunbevolkte gebied Homolje. We volgen tracks door dichte bossen richting uitzichten over gigantische canyons. We verkennen het Stara Planina Nature Park op de grens met Bulgarije. Deze bergen zijn alleen te bereiken via afgelegen tracks over kale afgeronde bergtoppen.

We zetten onze tocht voort richting de bergen rond Kapaonik en gaan genieten van uitzichten over de indrukwekkende haarspeldbochten in de Uvac rivier. We proeven lokale gerechten, bezoeken watervallen en kamperen in de wilde natuur. Naast wildcamps verblijven we tijdens de 4x4 tour drie keer op een kleinschalige camping. 

Wildkamperen in Servië.jpg
Watervallen en rivieren in Servië.jpg

IS DEZE 4X4 REIS WAT VOOR MIJ?

Om verkeerde verwachtingen of teleurstellingen te voorkomen, leggen we hier uit wat je wel en niet kun verwachten van een 4x4 reis met Further Adventures.

Offroad door de bergen van Servië.jpg
Rivierdoorwading in Servië.jpg

ETEN EN DRINKEN

Tijdens deze reis ben je zelfvoorzienend; je neemt je eigen kookspullen en watervoorraad mee. Maaltijden zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Waar mogelijk zullen we de lokale specialiteiten gaan proeven. En dat is de moeite waard: heerlijke verse groenten, gefrituurd brood, geroosterd vlees, kazen, verse forel, pittige koffie en huisgemaakte dranken van uiteenlopende promillages.

 

Uiteraard stoppen we onderweg om de voorraden aan te vullen om op de plekken waar we wildkamperen zelf te koken. 

OVERNACHTEN

Tijdens deze reis overnachten we drie keer op kleinschalige campings. Deze overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs. Houdt rekening met zeer basic faciliteiten, dat wil zeggen: soms geen warm water douche. 

 

De overige nachten kamperen we in het wild, midden in de weidse natuur.

 
Als het weer niet mee zit, kunnen we in overleg met de groep kiezen voor een hotel of guesthouse. Reken dan op zo'n 20 euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer. 

REISTIJDEN EN AFSTANDEN

De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep en zullen variëren tussen 60-180 km per dag, afgewisseld met uitkijkpunten, koffiestops, excursies en lunch.

 

We vertrekken rond 9:00 en streven ernaar om voor 18.00 uur aan te komen op onze overnachtingsplek. De totale afstand van de route is ongeveer 1200 km. Houdt er rekening mee dat de opgegeven route ter plaatse kan worden gewijzigd ivm het weer, wegomleidingen of andere onvoorziene omstandigheden.

Offroad uitdagingen in Servië.jpg
Uvac rivier in Servië.jpg

LEVEL

Voor deze 4x4 reis is een standaard terreinwagen met volledige kampeeruitrusting voldoende. Onder standaard terreinwagen verstaan we een 4x4 met op z’n minst 31” AT banden, lage gearing en basis recovery uitrusting van goede kwaliteit, zoals kinetisch touw en harpsluiting. Een lier is geen must, maar kan handig zijn. Een goedwerkende 27MC radio is essentieel voor de communicatie.

 

Enige ervaring met, en inzicht in, het off-road rijden is gewenst maar niet noodzakelijk. We hebben deze reis gemarkeerd met Level 3 omdat we nog niet alle routes zelf hebben gereden. We rijden veel in de bergen waar we steile hellingen en diepere sporen tegen kunnen komen. Afhankelijk van het weer kunnen sommige passages uitdagend zijn. Daar waar we uitdagende stukken tegenkomen zullen we je uiteraard zorgvuldig begeleiden.

Grlo i Jelovicko vrelo canyon in Stara Planina NP Servie.jpeg
Offroad trails in Servie.jpg

PRIJS
2 personen in eigen 4x4

€ 890 / pp

Elke extra persoon in de auto: € 390 

PRIJS
Tour met 2 personen incl 4x4 huurauto

 € 1790 / pp 

Je 4x4 huurauto is comfortabel voor 4 personen met bagage. De huurauto is inclusief WA verzekering, groene kaart, tent(en), volledige kampeer- en kookuitrusting, koelkast en watertank.

Je neemt zelf een slaapzak, matje en persoonlijke spullen mee. Pick up en drop off 4x4 huurauto in overleg.

Elke extra persoon in de auto: € 390 

INCLUSIEF

Welkomstdiner met lokaal aperitief

 

3 overnachtingen op een camping

1 outdoor diner op open vuur bereid door chef Tomek

Wildcamps op bijzondere plekken

Routevoorbereiding

Offroadbegeleiding en tips

Technische ondersteuning

Satelliettelefoon in begeleidersauto

Enthousiaste reisbegeleiding 

 

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Reis tussen thuis en start en eind van de tour

 

Brandstof, autokosten, tol en evt boetes

Reis-, annulerings- en autoverzekering

Gebruikskosten satelliettelefoon

 

Overige campings of hotels

 

Eten en drinken (tenzij anders vermeld) 

 

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png
bottom of page