top of page
4x4 tour door Servie.jpg

4X4 REIS DOOR DE WILDE NATUUR VAN SERVIE

In het voorjaar van 2023 gaan we op 4x4 tour door de wilde natuur van het prachtige Servië. Dit land is voor ons een nieuwe 4x4 bestemming. Het wordt een pilotreis die we “op papier” helemaal voorbereid hebben en waarbij we gezamenlijk gaan ontdekken. Het programma is dus niet zo vastomlijnd en dat vraagt een zekere mate van flexibiliteit van de deelnemers. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een track niet (meer) begaanbaar is en we om moeten keren, of dat we even moeten speuren naar een mooie wildkampeerplek en misschien niet stipt om 18:00 klaar zijn om het kamp op te zetten. Kortom; voor de echte avonturiers!

SERVIE 4X4 KAMPEERREIS
4X4 PILOTREIS IN DE BALKAN

17 - 26 MEI 2023

Offroad bosroutes in Servie.jpg
Watervallen in het voorjaar in Servie.jpg
Eindeloze uitzichten vanaf de 4x4 routes in Servie.jpg

WAT GA IK MEEMAKEN TIJDENS DEZE 4X4 REIS DOOR SERVIE

Onze route voert door het Stara Planina Nature Park met tracks over kale afgeronde bergtoppen. ook rijden we door het bergachtige Tara National Park en Mokra Gora, we verkennen de bergen rond Zlatibor, genieten van uitzichten over de indrukwekkende haarspeldbochten in de rivier bij Uvac en rijden een mooie route door de bergen rond Kapaonik. Naast wildcamps zoeken we een paar kleinschalige campings uit. 

Image by Nikola Johnny Mirkovic
Image by Nikola Knezevic

IS DEZE 4X4 REIS WAT VOOR MIJ? 

Om verkeerde verwachtingen of teleurstellingen te voorkomen, leggen we hier uit wat je wel en niet kun verwachten van een 4x4 reis met Further Adventures.

ETEN EN DRINKEN

Tijdens deze reis ben je zelfvoorzienend; je neemt je eigen kookspullen en watervoorraad mee. Maaltijden zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Waar mogelijk zullen we de lokale specialiteiten gaan proeven. En dat is de moeite waard: heerlijke verse groenten, gefrituurd brood, geroosterd vlees, kazen, verse forel, pittige koffie en huisgemaakte dranken van uiteenlopende promillages. Uiteraard stoppen we onderweg om de voorraden aan te vullen om op de plekken waar we wildkamperen zelf te koken. 

OVERNACHTEN

Tijdens deze reis overnachten hebben we een paar kleinschalige campings in gedachten. Deze overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs. 

 

De overige nachten kamperen we in het wild, midden in de weidse natuur.

 
Als het weer niet mee zit, kunnen we in overleg met de groep kiezen voor een hotel of guesthouse. Reken dan op zo'n 20 euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer. 

REISTIJDEN EN AFSTANDEN

De dagelijkse reistijden zijn afhankelijk van het reistempo van de hele groep en zullen variëren tussen 60-150 km per dag, afgewisseld met uitkijkpunten, koffiestops, excursies en lunch. We vertrekken rond 9:00 en streven ernaar om voor 18.00 uur aan te komen op onze overnachtingsplek. De totale afstand van de route is ongeveer 1200 km. Houdt er rekening mee dat de opgegeven route ter plaatse kan worden gewijzigd ivm het weer, wegomleidingen of andere onvoorziene omstandigheden.

LEVEL

Voor deze 4x4 vakantiereis is een standaard terreinwagen met volledige kampeeruitrusting voldoende. Onder standaard terreinwagen verstaan we een 4x4 met op z’n minst 31” AT banden, lage gearing en basis recovery uitrusting, zoals kinetisch touw en harpsluiting. Een lier is geen must, maar kan handig zijn. Een goedwerkende 27MC radio is essentieel voor de communicatie.

 

Enige ervaring met, en inzicht in, het off-road rijden is gewenst maar niet noodzakelijk. We hebben deze reis gemarkeerd met Level 3 omdat we de route nog niet zelf hebben gereden en we dus verschillende tracks kunnen tegenkomen. We rijden veel in de bergen waar we steile hellingen en diepere sporen tegen kunnen komen. Afhankelijk van het weer kunnen sommige passages wat lastiger zijn. Daar waar we uitdagende stukken tegenkomen zullen we je uiteraard zorgvuldig begeleiden.

GA JE MEE ALS OFFROAD EXPLORER?

We hebben de route goed voorbereid aan de hand van satelliet beelden, kaarten, research en navigatie apps. Maar het kan zomaar zijn dat de route die we in gedachten hebben niet mogelijk blijkt te zijn. Als team van "offroad explorers" kijken we samen of we de situatie kunnen oplossen of dat we moeten omkeren voor een alternatieve route. Linksom of rechtsom, een avontuur wordt het sowieso!

Grlo i Jelovicko vrelo canyon in Stara Planina NP Servie.jpeg
Offroad trails in Servie.jpg

PRIJS
2 personen in eigen 4x4

790 € / pp

Elke extra persoon in de auto: 300 € 

PRIJS
Tour met 2 personen incl 4x4 huurauto

 1590  / pp 

Je 4x4 huurauto is comfortabel voor 4 personen met bagage. De huurauto is inclusief WA verzekering, groene kaart, tent(en), volledige kampeer- en kookuitrusting, koelkast en watertank.

Je neemt zelf een slaapzak, matje en persoonlijke spullen mee. Pick up en drop off 4x4 huurauto in overleg.

Elke extra persoon in de auto: 300 € 

INCLUSIEF

Welkomstdiner met lokaal aperitief

 

3 overnachtingen op een camping

1 outdoor diner op open vuur bereid door chef Tomek

Wildcamps op bijzondere plekken

Routevoorbereiding

Offroadbegeleiding en tips

Technische ondersteuning

Enthousiaste reisbegeleiding 

 

Gegarandeerd veilig boeken via STO-Garant

EXCLUSIEF

Reis tussen thuis en start en eind van de tour

 

Brandstof, autokosten, tol en ferrykosten 

Reis-, annulerings- en autoverzekering

 

Overige campings of hotels

 

Eten en drinken (tenzij anders vermeld) 

 

Alcohol, snacks, souvenirs, eigen uitgaven en fooi

Gegarandeerd veilig boeken - wij zijn aangesloten bij STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant

logo-garant.png
bottom of page