top of page
  • Foto van schrijverSuzanne

Door deze 3 reispodcasts wil je de hort op!


Hoe heerlijk is het om je in gedachten mee te laten voeren door een spannend reisverhaal of een vermakelijk interview met expeditie reizigers?


Voor ons zijn overland avonturen en offroad trips inspirerende manieren van reizen. Maar, voor de meesten van ons bestaat het grootste deel van het jaar niet uit reizen of vakanties. Althans, niet in de fysieke vorm.


Gelukkig is daar de reispodcast

Want met een goede reispodcast word je binnen no-time meegenomen op een avontuur in je hoofd, waarbij je zelf de beelden bedenkt. Als je een goede reispodcast te pakken hebt, zit je zo op de bijrijdersstoel van de verteller.4x4 bus op offroad pad in gebergte
Foto: https://www.architektkadru.pl

Soms rijden we lange stukken asfalt onderweg naar het startpunt van een offroad reis, waar we vol verwachting onze nieuwe groep gaan ontmoeten. Of we staan in de file aan de grens nadat we afscheid hebben genomen van een groep aan het eind van een 4x4 trip door bijvoorbeeld Roemenië, Bulgarije of de Balkan.


En, even tussen jou en mij; Tomek en ik brengen natuurlijk uren, dagen, maanden samen door in de auto. Dan is zo’n reispodcast een perfecte afleiding...Van deze 3 Engelstalige podcasts worden we reislustigVeel van de reispodcasts waar we naar luisteren zijn Engelstalig. Nederlanders zijn nou eenmaal niet de enigen die graag vertellen over hun avontuurlijke reizen! Zie hier een selectie van onze favorieten.


The Overlanding Podcast


De Britse overlanders Emma en Andy volgen we sinds onze eerste eigen overland reis in 2013 naar Centraal Azië. Deze reispodcast hadden ze toen nog niet, maar inmiddels hebben ze een aantal vermakelijke en inspirerende interviews online staan met overland reizigers, opgenomen rond het zogenoemde “virtuele kampvuur”. https://www.theoverlandingpodcast.com
 

Armchair Explorer Podcast


Soms heb je zin in een meer gelikt verhaal, vol geluidseffecten en professioneel ge-edit. Dan vind ik de podcasts van de enthousiaste, Britse reisverhalenschrijver Aaron Millar fijn om naar te luisteren. Hij laat onder anderen expeditieleiders en moderne ontdekkingsreizigers die het nèt even anders aanpakken aan het woord.
 

Escape Routes van Condé Nast Traveller


Deze podcast wordt gemaakt door de redacteuren en medewerkers van het life-style gerichte Condé Nast Traveller. De beschrijvende verhalen over “escape routes” over de hele wereld zijn prachtig om bij weg te dromen...

Overigens; de hierboven genoemde podcastmakers weten niet dat ik dit over ze schrijf. Ik noem ze puur omdat ik erg kan genieten van hun inspirerende reisverhalen en dat op mijn beurt weer graag deel met jou.


Heb jij zelf een favoriete reispodcast? Of is er een Nederlandstalige reispodcast die we absoluut niet mogen missen? We horen het graag!


121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page